Solvalla

”Det är den bästa häst som jag har tränat”

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Conrad Lugauer

En skada höll på att sätta stopp för honom.

Nu kan Conrad Lugauers treårige Campo Bahia vinna Svenskt Trav-Kriterium.

– Det är den bästa häst som jag tränat, säger han.

Under tisdagskvällen är det stor travfest på huvudstadsbanan Solvalla.

Det är uttagningslopp till de klassiska och anrika årgångsloppen Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks.

Finalen avgörs på Solvalla 30 september och vinnaren i Svenskt Trav-Kriterium kammar hem två miljoner kronor, och vinnaren i Svenskt Trav-Oaks kammar hem 1,4 miljoner kronor.

I årgångsloppet för de treåriga killarna, Svenskt Trav-Kriterium, har Jägersrotränaren Conrad Lugauer stora förhoppningar på Campo Bahia – som tillhör en av förhandsfavoriterna till slutsegern.

Men en skada höll på att sätta stopp för den talangfulle hästen.

”Kanske rent av den bsästa”

Det var i debutloppet på Jägersro i april, där Campo Bahia slutade tvåa, som han även gjorde sig illa.

– Målet att ha med honom i Svenskt Trav-Kriterium trodde jag blev begravet där i april, han gjorde sig illa och fick pausa i två månader, och där trodde jag aldrig att jag skulle hinna få honom i skick till Svenskt Trav-Kriterium, säger Conrad Lugauer.

Men få honom i skick lagom till Kriteriet har Conrad Lugauer lyckats med, och efter segern på Solvalla för två veckor sedan, där treåringen imponerade stort, har han seglat upp till en av förhandsfavoriterna till förstapriset på två miljoner kronor.

– Vi håller med om att han är en av de hästarna som kan vinna Kriteriet, fart och kapacitetsmässigt så tillhör han säkert de bästa, kanske den bästa av de alla, men han har lite rutin och det är naturligtvis en sak som man inte får räkna bort. De faktorerna gäller dock inte i kväll, i kväll är det bara att prestera som gäller och när vi testade honom på Solvalla så gjorde han det på ett toppsätt och jag hoppas givetvis att han tar sig till final.

”Det är ett krav jag har”

Hur är det med Campo Bahia för dagen?

– Det är jättebra, allting är som det ska med honom och det är ingenting konstigt.

Vad har du för förhoppningar i kväll?

– Det är klart jag tror att han kan gå till final, men det måste också klaffa lite med honom, men han var som sagt jätteduktig senast och borde vara tillräckligt bra för att ta sig till final.

Hur högt håller du honom?

– Jag har och har haft många fina treåringar, men än så länge så är det här den bästa häst som jag tränat.

Vad skulle en finalplats betyda för dig?

– Alltså, visst skulle det betyda, men det är mitt mål, tar han sig till final så kan jag säga att okej det var målet och då har jag levererat helt enkelt, men inte mer eller mindre än så. Det är stora pengar i loppet och det är de jag jagar, har man en sådan här häst så är det de stora loppen man ska attackera. Det är ingen dröm att han ska gå till final, det är ett krav jag har, det är ett mål och ett krav, inget mer, säger Conrad Lugauer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla

Trav