Nybrinks knep: Så blir du en vinnare på trav

Foto: Micke Nybrink.
TRAV

Vill du bli en vinnare på trav under 2011?

Då ska du lyssna på Micke Nybrinks experttips.

– När du väl bestämt dig för att spela, läs på stenhårt, tipsar Nybrink.

2010 lider mot sitt slut och på söndag avgörs 2011:s första V75-omgång. Loppen går på Färjestads travbana i Karlstad och som vanligt finns det miljoner i spelpotten.

Micke Nybrink, känd TV4-profil och krönikör i Sportbladet, har varit tipsexpert i många år och vet hur man ska gå till väga för att bli en vinnare på trav. För att bli rik på hästar finns inga genvägar.

– Man ska välja sina krig, inte vara med överallt. När du väl bestämt dig för att spela, läs på stenhårt. Jobba i lopparkivet, läs intervjuer, leta på hemsidor, rota i allt, gamla intervjuer, vädret, värmningar. Men kom ihåg att det är hårda fakta som gäller, saker som hästen presterat i lopp. Vassa jobb på våren är blaha blaha, säger Nybrink.

”Mätt och spelbakis”

Under en vecka lägger Nybrink störst fokus på V75. Men även små spelformer, som V5, är något som spelexperten gillar att fokusera på.

– V75 när det är jackpott är bäst, men även vanliga V5:or på en saxbana kan vara kanon. Där läser ingen på. Om du lägger krutet där bör du belönas, förr eller senare. Jag upplever även söndagar som bra speldagar, när spelarkåren är mätt och spelbakis. Då kan man fynda.

Hur lägger du upp en trav-vecka?

– För mig är det ju ett jobb. Jag börjar med V75 redan på tisdagen, brukar palla max två lopp i stöten i lopparkivet. Det gäller att sprida ut jobbet, så att man är skärpt och inte fuskar.

Ska man skriva upp allt man spelar för?

– He he, gör det! Jag brukar hålla koll på mina stora spel, som V75. Knarkandet till vardags är jag inte lika noga med. Det jag vinner där omsätter jag snabbt igen, säger Micke Nybrink.