Så ska Foppas häst skrälla på V75 igen

TRAV

För fem månader sedan storskrällde han och fixade miljoner på V75.

Nu kan Peter och Kent Forsbergs stjärna Real de Rabut återigen vinna på V75 – och besegra Maharajah.

– Segerchanserna är inte så stora men strular det lite för de bästa kan han vara bland de tre, säger Kent Forsberg.

Foto: Real de Rabut.

Den 14 maj vann Real de Rabut Gulddivisionen på Solängets travbana till 14 gånger pengarna och fixade miljoner på V75. Hästen var en av omgångens stora skrällar och på lördag kan det bli en favorit i repris för Kent och Peter Forsberg som äger hästen.

Hästen startar i V75-3, C.L. Müllers Memorial, och möter stenhårt motstånd. Stjärnor som Maharajah, Torvald Palema och Yarrah Boko finns i startlistan. Något Kent Forsberg är överraskad över.

– Vi trodde inte att det skulle bli det där stjärnfältet när vi anmälde, men så är det ibland. Vi visste inte att Maharajah och Torvald Palema skulle ut. Men så är det och ibland tror man fel, säger han.

Hur stora är era segerchanser?

– Inte så stora. Helt borta är han väl inte för alla kan vinna men det är lite för övermäktigt motstånd. Men en plats kan han vara på, det är bra med det. Det blir intressant för han är bäst på lång distans och får han ett bra lopp så går han hela vägen in. Strular det för några kan han vara bland de tre men det är för många hästar som är bättre än honom.

”Mer hårdhet och snabbhet”

Efter några tveksamma insatser har Real de Rabut i de två senaste loppen övertygat.

– Nu är han på väg uppåt igen. Han fick gå ut mot tuffa hästar över kort distans i somras och det var för att få lite mer hårdhet och snabbhet. Det har utveckla honom och han var väldigt bra i Dannero efter galopp näst senast och i montén senast var han också bra. Det är på väg mot bra form.

Hur ser drömloppet ut?

– Jämnt, hårt tempo. Det vore inte fel om Maharajah kommer upp och håller tempo, det skulle gynna honom. Det får inte gå för sakta, då har han inte den riktiga speeden mot dessa hästar.

Kan han storskrälla igen?

– Vi hoppas det i alla fall. Då var distansen 2 100 meter, nu 2 600 meter och det passar honom ännu bättre.

Vem tror du vinner loppet?

 – Maharajah såg inte trevligt ut senast men Stefan Hultman har säkert koll på honom. Det står mellan honom och Yarrah Boko, säger Kent Forsberg till Trav365.