”Elitloppet? Det kan man drömma om”

TRAV

Här blir Prince Tagg snabbast i Sverige i år

Obarmhärtig.

Stenhård.

Bara bäst.

Dags att ta den ljusbrune hingsten Prince Tagg på allvar.

Segertiden 1.10,7 i Prins Carl Philips Jubileumspokal är den snabbaste tiden i Sverige i år.

48-årige Ralf Karlstedt har väntat ett helt liv på att få fram en riktig topphäst. Allt blev rätt med Prince Tagg. Allt och lite till.

I november i fjol klev Prince Tagg fram i de fyraåriga hingstarna och valackernas final i Breeders´Crown i Eskilstuna vilket fortfarande är Mantorptränaren Ralf Karlstedts största seger i karriären.

Långfredagens triumf i femåringsloppet Prins Carl Philips Jubileumspokal går inte av för hackor den heller. Det blev 250 000 kronor in på kontot och en förkrossande seger.

I loppet tvingades Per Lennartsson öppna första halvvarvet efter vrålsnabba 1.08,9 för att nå ledningen med storfavoriten Alvena Pele.

Då såg Ralf Karlstedt sin chans och tryckte till med Prince Tagg i en våldsam forcering dryga varvet från mål i sprinterloppet.

- Jag trodde väl aldrig att jag skulle bli släppt till ledningen, men när Per hade öppnat så väldigt hårt så tänkte jag att jag chansar så får vi se. Per släppte välvilligt och det var ju bra för min del, konstaterade Ralf Karlstedt.

Bara försvann

I sista kurvan pressade Lutfi Kolgjini upp farten utvändigt med Sebastian K. Samtidigt kunde Per Lennartsson backade sig ut med storfavoriten från rygg ledaren.

Men det blev inget spännande upplopp. Därtill var Prince Tagg allt för överlägsen.

Mantorphästen bara dundrade undan sina mera namnkunniga konkurrenter.

Segermarginalen blev drygt tre längder och segertiden alltså den snabbaste i landet i år, 1.10,7 över 1640 meter.

Ralf Karlstedt kunde sitta och vinka till publiken den sista biten.

- I ledningen tar han ju inte i så värst mycket. Sedan när "Ludde" tryckte på lite grand och jag röck tussarna ur hästens öron så försvann han ju. Elitloppet? Ja, det kan man drömma om. Men, nej. Det kanske finns andra fina lopp, sade Ralf Karlstedt och strålade ur skägget.

Mikael Wikner

Mikael Wikner, Kanal75