Lennartsson: Jag tror på segerchans

TRAV

Dåligt spår och stenhårt motstånd.

Trots det tror febersjuke Per Lennartsson på segerchans med Monster Drive i V75-7.

– Det måste vara hans tur någon gång och han har känts jättefin i jobben under veckan, säger Lennartsson.

Med tre lopp i kroppen börjar femårige Monster Drive närma sig formen och i förra veckan gick han i mål med sparade krafter i ett V75-lopp på Rommetravet. Per Lennartsson ligger nedbäddad i feber men skickar upp sin häst till Umeå för att starta i Berth Johanssons Memorial med 200 000 kronor till vinnaren. Hästen lottades till spår åtta bakom startbilen, men läget har förbättrats efter att två konkurrenter strukits.

Monster Drive stöter på stenhårt motstånd då stjärnor som Caballion, Dont Wear PJS, I Won't Dance och Select Yankee finns i startlistan. Men trots det tror Per Lennartsson på segerchans med sin häst.

–  Monster Drive har varit väldigt fin men inte haft någon tur i loppen. Senast hamnade jag för långt bak och chansade invändigt och han gick i mål opressad och kändes väldigt fin. Hade jag fått rygg på Svanstedt hade vi bombsäkert varit tvåa, säger Per Lennartsson.

Han fortsätter:

– Det måste vara hans tur någon gång och han har känts jättefin i jobben under veckan. Det var synd att han fick åttondespår och det måste ju klaffa därifrån för att man ska vinna på V75. Men det är ganska starttröga hästar innanför och eftersom min är rejält snabb iväg kommer jag att ladda från början för att försöka hitta ner någonstans. Det är några väldigt bra hästar med men min är så bra själv att han inte är borta. Får vi spara speeden till trehundra meter kvar kan han flytta på sig ordentligt och balansen blir barfota bak som senast, säger Per Lennartsson.

”Gör inte bort sig”

Lennartsson har även Super Brian i V75-1 som han tror får tufft att vinna – men som kan tjäna en fin slant.

– Det är en jämn häst som gör det bra och han känns fortsatt fin i träningen. Jag tror inte att han gör bort sig här men han möter flera riktigt bra hästar. Det kan bli tufft att vinna men en plats är rimlig att tro på, säger Per Lennartsson.