Melander efter succén: Bara skojar och leker

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-14

Segern i Elitloppet gjorde Iceland till landets bästa häst 2010.

Under hästgalan på Rondo fick Stefan Melander ta emot två priser.

– Det är bara på skoj, jag bara leker, sa Melander.

Stefan ”Tarzan” Melanders stjärna Iceland har haft ett succéår. Hästen vann i maj Elitloppet på Solvalla och tjänade tre miljoner kronor. Några veckor efter storsegern blev hästen mystiskt halt och karriären var ett tag i fara. Men Iceland tog sig tillbaka och radar nu upp topprestationer igen. Hästen har förutom Elitloppssegern vunnit flera gulddivisionslopp och tjänat fyra miljoner kronor under 2010. Om några veckor kan hästen vara en av deltgarna i Prix d'Amerique som kallas världens tuffaste travlopp.

”Inte i form”

Segern i Elitloppet gjorde Iceland till Årets äldre och Årets häst på galan på Rondo i Göteborg. Stefan Melander, som äger hästen själv, fick ta emot publikens hyllningar två gånger om.

– Jag är otroligt tacksam för det här är en riktig seger, det är en otrolig utmärkelse. För mig är det väldigt stort. Det är fantastiskt att jag kunnat vinna sådana stora lopp, det har gått ganska bra, sa Melander efter Årets häst-utmärkelsen.

– Det är bara på skoj, jag bara leker. Hästen är fantastisk, han var inte i form i Elitloppet. Han hade skadat sig två gånger på en månad, sa Melander när han tog priset som Årets äldre.

Men något firande blir det inte för Melander. Han ska nämligen resa till Frankrike under lördagen och sa på hästgalan att han skulle gå och lägga sig tidigt. Melanders sambo, Catarina Lundström, skulle däremot fira segern rejält.