Därför missar han stjärnans storlopp

TRAV

På söndag kan Maharajah ta revansch på Ready Cash i Prix de France.

Men tränaren Stefan Hultman missar loppet.

Anledningen: Semester i Asien.

Stefan Hultmans planering inför Prix d´Amerique med Maharajah var noga planerad och ingenting fick gå fel. Tränaren åkte till och med fram och tillbaka till Paris, över dagen, för att träna sin ögonsten – flera gånger i veckan. Allt såg perfekt ut inför loppet och det stora svenskhoppet levererade ett mycket bra loppet, trots det, fick Maharajah nöja sig med en andraplats bakom enorme Ready Cash.

Hemlighetsfulla

På söndag är det upplagt för revanschmöte. Rond två, som det kallas i fransk media. Maharajah mot Ready Cash – igen. Men Maharajah och skötaren Lisa Skogh får klara sig utan Stefan Hultman inför denna uppgift. Efter några intensiva veckor runt PdA har tränaren åkt på semester till Asien och missar loppet. Från stallet är man dock hemlighetsfulla.

– Jag vet inte riktigt var han är, det kan nog stämma att han är i Asien, säger Tommy Berghagen i stallet.

Hur länge kommer han vara borta?

– Jag vet inget exakt datum, men det blir nog en vecka till i alla fall.

Så han kommer inte vara på plats i Frankrike och se loppet på söndag?

– Nej, det kan jag inte tänka mig, säger Berghagen.

Stort ansvar

Maharajah och skötaren Lisa Skogh är kvar på den gigantiska hästanläggningen, Grosbois, utanför Paris. Enligt Travkompaniets hemsida så har Hultman lagt upp planerna inför miljonloppet med Skogh som får ett stort ansvar, att sköta den sista uppladdningen på egen hand.