Svensk vinnare i Europaderbyt

TRAV

Schlagergeneralen Svante Stockselius häst Kadett C.D. vann Europaderbyt.

Robert Bergh vann enkelt storloppet i Schweiz.

Kadett C.D. var en besvikelse i Derbyt på Jägersro. Men i kvalet till Europaderbyt på Solvalla var hästen tillbaka på sin vanliga nivå. Inför loppet hade Bergh ändrat på balansen och ryckt alla fyra skor.

– Jag är nöjd, det är jättekul att det funkade bra. Men jag tänkte i loppet varför jag inte kunde köra så här för 2-3 veckor sedan. Då hade det väl förmodligen sett ut likadant då, sa Bergh och syftade på Derbyt.

Han fortsatte:

– Jag hade inte känslan att rycka skorna i Derbyt, för jag trodde inte att det behövdes. Han har varit lite seg i loppen, men nu pullade han hela tiden, sa han.

Dålig start

Under söndagens storlopp i Schweiz hamnade Kadett C.D. först dåligt till från start, men kunde via avancemang ta sig fram i rygg på ledaren. Med ett smygkört lopp kunde Bergh avgöra rätt enkelt.

Ägaren till Kadett C.D. är schlagergeneralen Svante Stockselius. Segern var värd 1,6 miljoner kronor. Segertiden blev 1.12,0 över 2 350 meter.

Galopp för Torgil

Amaru Boko startgalopperade och Timo Nurmos två andra hästar, Aga Kha Boko och Beau Mec, hamnade sist i fältet. Åke Svanstedts chans Torgil galopperade bort sig.

Trav365