Almenäs ”träning” ska ge V75-seger

TRAV

Jessica Almenäs vann ett jippolopp med honom på Gävle i somras.

Efter det har framgångarna rullat på för G.G. Fair Boy.

På lördag kan hästen ge sin tränare första V75-segern.

– Han har ett bra spår och det ser bra ut. En seger skulle sitta perfekt, säger Tomas Rosén.

När Gävle arrangerade V75-tävlingar förra gången var G.G. Fair Boy med i ett jippolopp. I sulkyn satt TV4-profilen Jessica Almenäs tillsammans med Robert Bergh. Motståndare var fotbollslegendaren Tomas Brolin och Erik Adielsson. De båda kändisarna fick dela på segern efter ett rafflande upplopp.

– De ringde och frågade om jag hade någon häst till jippoloppet och han hade inte kommit igång då så vi tog ut honom där, sen har det rullat på. De tyckte de var kul, säger hästens tränare Tomas Rosén.

”Formen är bra”

Efter kändisloppet har G.G. Fair Boy gått bra och på lördag gör hästen debut på V75 när Gävle återigen gästas av V75-cirkusen. I potten ligger hela 70 miljoner kronor som en extra krydda.

– Han har ett bra spår och det ser bra ut. Han gjorde ett bra lopp senast, trots att han fick det serverat och gick en bra tid. Formen är bra och vi hoppas att han kan göra ett vettigt lopp igen, meddelar Rosén.

Han fortsätter:

– Vi bör hamna i främre träffen, bara man inte blir hängande men jag ska försöka komma ner och vara så långt ner som möjligt. Han är ingen vinnare, men med ett vettigt lopp ska han kunna vara tre-fyra.

Så med Almenäs träning med hästen kanske det kan bli V75-seger?

– Ja precis, det är roligt att det kan gå den vägen.

Ska det bli kul att vara med på V75?

– Ja verkligen. Det är en kul grej och det är på hemmaplan. Jag har aldrig vunnit på V75, jag har varit tvåa. En seger skulle sitta perfekt, säger hemmatränaren Tomas Rosén.