Titta, här är två av travets nya tränare

Foto: Peter Grundmann har en egen gård i Harmånger där han driver sin verksamhet.
TRAV

Här är Hagmyrens nya proffstränare.

Caroline Holm, 25, och Peter Grundmann, 38 plockar ut sina licenser i vinter.

Foto: Caroline Holm blir proffstränare på Hagmyren och håller till i närheten av tränaren Jan-Olov Perssons anläggning.

Hagmyrens travbana i Hudiksvall presenterar två nya proffstränare: 25-åriga Caroline Holm och 38-årige Peter Grundmann.

Caroline Holm har tidigare bland annat jobbat hos Jan-Olov Persson– nu väljer hon att bli proffs från och med den första december.

”Allsidig träning”

På banans hemsida berättar hon lite om sin träningsfilosofi.

– Jag tror mycket på allsidig träning för att stärka hela kroppen och hålla hästarna glada och fräscha. Mina hästar får gå dressyr, klättra, körs i pullertvagn, simtränas eller går vanliga intervaller. Allt för att de ska få en allsidig träning. Jag tror även mycket på massage och laserbehandlingar för att upptäcka felen i tid innan man behöver gå till veterinären. Lägger även mycket tid på individanpassning av både träning och foder samt att hästarna skall få rejält med utevistelse. Just individanpassningen kan vara lättare att få till hos mig som liten tränare än i ett storstall, säger hon.

”Genomtränade och starka hästar”

Peter Grundmann har en egen gård i Harmånger och kommer dra igång sin verksamhet den första januari 2014. Peter har en hel del erfarenhet från Tyskland där han jobbat hos olika tränare.

– Jag har gått hovslagarutbildning och jobbat mycket med skoning och balansering av hästar. Tror på mycket och varierad träning med anpassning utifrån varje individ. De hästar jag tränar ska gärna köras eller ridas fem till sex dagar i veckan om de inte startar och jag vill ha genomtränade och starka hästar, säger han.