Tjuvkika på filmen om Åke Svanstedt

TRAV

Här kan du tjuvkika på hur filmen om Åke Svanstedt blir.

Filmen ”Det finns bara en Åke Svanstedt” är klar och släpps på dvd i december.

– Det här kommer visa en ganska ny bild av Åke, många kommer nog bli positivt överraskade, säger producenten Oscar Croon på produktionsbolaget Mastroc.

Trav365 har tidigare berättat att Åke Svanstedts liv blir film. I höst har produktionsbolaget Mastroc och skådespelaren Johan Hedenberg följt travtränaren. De har filmat Åke i Sundsvall, på Bjertorp, på travbanor i Sverige, på nya gården i Florida och på auktioner i USA.

Nu har en trailer till filmen ”Det finns bara en Åke Svanstedt” släppts där tittarna kan få sen en liten glimt.

– Det här är ett eget projekt, det är ingen beställningsfilm. Vi gör många andra sportdokumentärer, vi försöker hitta stora sportprofiler oavsett bransch. Vi tyckte att Åke var given. Han är mytomspunnen och folk vet inte så mycket om honom. Det här kommer visa en ganska ny bild av Åke, många kommer nog bli positivt överraskade hur han egentligen är, säger Oscar Croon på produktionsbolaget Mastroc.

Blev du överraskad?

– Man har hört lite om honom, och jag måste säga att han är en större spillevink än vad man trodde. Han är otroligt glad, väldigt positiv till det mesta och han är nyfiken. Sedan känns det kanske som att han inte själv vet om att han har den där feelingen med hästarna. Han har en otrolig närhet till djuren utan att han egentligen tänker så mycket på det. Det är något medfött, vissa blir duktiga på något och han har blivit det på hästar.

”Filmen är klar”

Planen är att den 100 minuter långa filmen först ska släppas på dvd och ska den sändas i tv blir det en klippt version.

– Filmen är klar och trycks nu och kommer till oss nästa vecka. Vi hoppas att ombuden och travbanorna vill ha den och så hoppas vi att några nätsajter vill ha den. Det ska vara enkelt för folk som vill se filmen.

”Vore kul med SVT...”

I vilken tv-kanal som filmen kommer visas i är ännu inte bestämt.

– Åke har haft en aggression mot TV4 länge, men vi har sagt att vi får se hur filmen blir. Nu tycker jag att den blev så pass bra som vi hade hoppats. Vi får visa för tv-kanalerna, men jag har svårt att se att den inte kommer visas i tv. Vi får avvakta och se hur det blir för travsändningarna nästa år, förhandlingarna pågår ju. Jag tycker personligen att det skulle kunna vara kul med SVT, då kan vi få längre tid. En timme på SVT är 58 minuter och på TV4 är det 43 minuter, säger Oscar Croon.

Se klippet här – trailer till filmen