”Bankerna lär få fullt upp nu”

Succétipparen i Jönköping om helgens V75-succé

miljonmannen i jönköping Claes Appelberg har fixat tre stora vinster på en månad. I lördag spelade han in över fyra miljoner kronor på andelarna.
miljonmannen i jönköping Claes Appelberg har fixat tre stora vinster på en månad. I lördag spelade han in över fyra miljoner kronor på andelarna.

Claes Appelberg skapade hysteri i Jönköping när han spelade in 24,5 miljoner kronor till sina kunder för en månad sedan.

Nu är det miljonyra igen efter Claes nya storvinst – på över fyra miljoner kronor.

– Vinstbevisen har tagit slut, men det kommer fler, säger succétipparen.

Lördagens stora vinnare vid V75-tävlingarna på Sundbyholmstravet var Claes Appelberg hos Jönköpings Cigarrimport som spelade in närmare 4,2 miljoner kronor.

Mannen som skapade rubriker för bara fyra veckor sedan, när han spelade in över 24 miljoner kronor, hade slagit till igen.

I lördags satte han alla rätt på ett av butikens andelssystem och spelade in 4 194 575 kronor som 89 av kunderna delar på.

Dessutom har han hunnit med att spela in en vinst på en halv miljon kronor för två veckor sedan.

Vad säger du om helgens framgångar?

– Det är lika häftigt varje gång det händer, berättar Claes när Trav365 når honom över telefon på måndag morgon.

– Men det är klart att eftersom andelsförsäljningen ökar så måste jag göra fler system. Chansen att lyckas på någon av systemen ökar ju fler system jag har. Och jag ser ju återigen att det räcker att tippa ett system som kostar 960 kronor. Det är inga stora system som ger sju rätt. Det kostar bara 100 kronor per andel, så alla kan vara med, säger han.

”Bankerna lär få fullt upp”

Efter 24-miljonersvinsten var det fest och stort tryck i butiken då alla kunder ville hämta ut sina vinstbevis och även nu är stämningen på topp.

– Det är många som ringer och kommer förbi. Vinstbevisen har tagit slut, men det kommer fler. Bankerna lär få fullt upp, men det är bra så har de något att göra. Det har de kanske inte i vanliga fall.

Hur såg systemet ut?

– Jag spikade Claes Boko i V75-1 och jag spikade Conrads Elsa i V75-5. Och jag hade fem hästar i V75-6, så där fick jag med skrällen. I sista loppet satt jag med fyra hästar och det var dem som var etta, två, tre och fyra i mål.

”Måste gå emot”

I gulddivisionen, V75-3, streckade han tre hästar och gick emot omgångens stora favorit Formula One.

– Jag spikade han på ett par av mina system. Men det var ändå årsdebut och man vet aldrig hur hästarna fungerar i årsdebuten. Man måste gå emot de största favoriterna och hoppas att de missar. 

Förra gången, när han spelade in 24 miljoner, hade han ingen aning om att han hade vunnit när Hans G Lindskog, ATG:s vinnarombudsman, ringde för att gratulera.

– Nu såg jag alla loppen, jag hade koll. Det kändes lugnt, det var inga problem.

På en månad har Claes spelet in omkring 30 miljoner kronor till sina kunder.

Varför tror du att du vinner hela tiden?

– Jag går mer och mer på min egen känsla, mina egna idéer. Jag läser inte så mycket om vad andra tycker och tänker. Det surras om vissa hästar varje vecka och de hästarna som det surras mest om vinner nästan aldrig. Har man sett hästar prestera bra på V86, V64 eller V75 ska man gå på sitt eget synintryck. Man ska inte släppa dem i kommande starter.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!