Mejla

Michael Carlsson

”Jag avslutar – med ett bomsäkert lås”

Michael Carlsson synar lördagens V75-omgång • Jackpott 23 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
GlobalSatisfaction och...

Det ser både lurigt och enkelt ut i lördagens V75-omgång.

Vamp Kronos är överlägsen i finalen av Stosprintern – om hon sköter sig.

Därtill vinner Day or Night In och Aileron från spets.

Stosprintern är en av lördagens begivenheter på Halmstadtravet när V75-dag nummer två ska avverkas under Sprintermästaremeetinget.

Det ser ut att bli en ny storloppstriumf för Jerry Riordan och Björn Goop som managerar högexplosiva Vamp Kronos.

Den fyraåriga Ready Cash-dottern besitter skyhög kapacitet men hon har också ett egen­sinnigt humör att brottas med.

I uttagningsloppet till Stosprintern var hon helt överlägsen efter att Björn Goop bombat resolut till ledningen efter ett halvvarv via en safetystart och tredjespår runt första sväng.

Det såg ut att finnas gott om kräm kvar i linorna på tiden 1.11,2, vilket var en sekund snabbare än vad hennes konkurrenter sprang i de andra uttagningsloppen.

Mycket svårslagna

För de båda andra spikarna ser det upplagt ut för med ledningen och då ska dessa formtoppade hästar bli mycket svårslagna.

Day or Night In tog en efterlängtad seger för Johan Untersteiner i Kalmar under midsommar­helgen efter att ha floppat i några starter, inklusive Olympiatravet.

Efter en vass avslutning höll han säkert undan före Jairo och nu möts duon igen i ett gulddivisionslopp med blott sju hästar i.

Spårlottningen vann Day or Night In och efter att Harry Haythrow flugit till ledningen släpper han efter en bit till Day or Night In och då är det här loppet över.

Växer flera klasser

När det gäller omgångens tredje spik, Aileron, har Robert Bergh alltid sagt till mig att den hästen ska du ta när han kan komma till ledningen eftersom han växer ­flera klasser i spets.

Man kan däremot glömma ­honom när han har bakspår. Senast vann Aileron enkelt ett lunchlopp efter att ha blixtstartat till spets och det såg ut att finnas gott om krafter kvar i mål.

För tre starter sedan var hästen heroisk i V75 då han efter en tuff öppning fick hård press i ledningen men höll storstilat till tredjeplatsen.

Kanonfin i två raka

Min första häst i V75-1 är ­Vischio Holz som har varit kanonfin i två raka segrar på svensk mark hos formstallet Magnus Dahlén.

Jag pratade med Halmstad­tränaren häromdagen som meddelade att hästen känns ännu bättre nu och att det här är en klassklättrare som har styrkan som sitt främsta vapen.

Jag vill dock varna för Smevikens Cruiser som har knallform och som måste med.

I V75-2 är varningen, och min vinnare i loppet, en felfri Global Undecided.

Hästen gjorde en ruskig upphämtning efter en stor galopp på V75 senast efter att ha blivit generad i starten. Sköter sig den Timo Nurmos-tränade hästen här får de övriga vara mycket bra för att slå honom.

Tar fram penseln

Den fjärde V75-avdelningen är ett vidöppet stolopp för lärlingar och här tar jag fram penseln igen och helgarderar.

Nämnas ska också att Magnus Dahlén tycker att Julia Pellini är hans bästa chans i omgången efter flera riktigt bra insatser på slutet.

Vi avslutar hela V75-omgången med ett bombsäkert lås.

GlobalSatisfaction har äntligen fått ett bra läge efter att ha haft spår åtta och tolv hur många gånger som helst i rad.

Han har gjort flera toppinsatser trots det och den vassa spurten som tvåa på V75 senast var det sannerligen inga fel på. Nu från framspår över sprinterdistans blir hästen svårslagen.

Jag måste dock ha med den i toppform varande Handsome Brad som avgjorde lätt senast.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: Alla 12 hästarna (3–8)

V75-2: 6, 10, 8, 12, 3, 9, 4 (5–2)

V75-3: 3 Day or Night In (1–7)

V75-4: Alla 13 hästarna (11–12)

V75-5: 3 Aileron (8–1)

V75-6: 4 Vamp Kronos (1–2)

V75-7: 3, 4 (9–10)

2 184 rader/1 092 kronor

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

LÄS VIDARE