”Kan vara en smaskig V75-vinnare i dag...”

Experten synar V75-omgången på Bergsåker – lopp för lopp • Systemförslaget

Foto: ATG LIVE
Bonaldo är en rysare på Bergsåkers V75:a i dag.

avMichael Carlsson

TRAV

V75 på Bergsåker i dag bjuder på jättefina tävlingar.

Bästa spiken tränas av succémannen Nicklas Westerholm vars formtoppade Qiao Q.L. har ett smaskigt läge och leder runt om.

Sedan har vi flera härliga drag som ­rensar skönt i övriga lopp.

Det är finfin travsport som bjuds med ­flera sportsliga godbitar när Bergsåker är värd för miljonspelet 1 maj.

Robert Bergh är tillbaka på sin gamla hemmabana med flera fina hästar och ”Robban” kan mycket väl vinna ett par lopp.

I V75-inledningen är det tre hästar som höjer sig över mängden och jag nöjer mig med att strecka den trion.

Favoriten Hobby de L’Iton har varit kanon­fin i två raka segrar och imponerade verkligen senast. Jörgen Westholm håller den här hästen mycket, mycket högt och det kan absolut bli seger trots spår åtta bakom bilen.

Robert Bergh har med Kövras So Far som började mycket bra hos honom och var tvåa senast från ledningen efter en ­imponerande Caesar’s Dream (som startar i V75-4). Han hade varit ifrån inför den starten och är säker­ligen vassare med loppet i kroppen. Håll även koll på om det eventuellt blir ­lättning i balansen med barfota och eventuella utrustningsändringar.

Kövras So Far är mycket startsnabb och kan leda runt om.

Jag betalar även för Lightningsky som ­efter den övertygande V75-segern näst ­senast fullföljde starkt i finalen via 1.11,6 ­sista rundan ute i tredjespår. Kan speeda ner samtliga.

V75-2 är ett treåringslopp med blott sex hästar men det finns flera godbitar. Robert Bergh sa till mig tidigt att French­norwegian ID är hans bästa treåring i år. Var senast trea från dödens i ett lopp som vanns av Tellus Face som han nu möter igen. Var väl inte som bäst då men hade stått över inför den starten och lär vara vassare nu. Har visat jättefina kvaliteter tidigare och här har Bergh något extra mellan skalmarna.

Min vinnare i loppet är dock Even’s Cool Boy som jag gillar skarpt och som spurtade riktigt vasst som tvåa i en snabb avslutning senast bakom kulltoppen Attraversiamo. Jag blir inte ett dugg förvånad om Robert Dunders jätte­talang bara blåser till det här gänget och vinner.

Flera roliga motbud

Järvsöodin är favorit i V75-3 och det är en segervan häst som har gjort det bra i vinter och vår och som visat fin form på slutet. Det kan mycket väl vara så att kallblodskungen Jan-Olov Persson vinner det här.

Men det finns flera roliga motbud som är ytterst lite streckade i nuläget. Jag vill vurma för Bonaldo som har gjort det riktigt bra på ­slutet och då startat från ­tillägg varje gång. Nu står han perfekt till på start med springspår och får dessutom Torbjörn Jansson i sulkyn.

Det kan vara en riktigt smaskig vinnare.

Jag vill även varna för en riktig bedövare och det är Tåga Kongen som matchar de här hästarna, var duktig vid segern näst ­senast och som satt fast med rubbet sparat senast mot bra hästar.

Är i skrivande stund streckad på under en procent!

Ergo Am är favorit i V75-4 och han avslutade helt okej i comebacken i en 1.13-avslutning. Gick då med skor men nu blir det barfota runt om vilket så klart är intressant. Har dock ett femtespår i voltstart över kort distans och här finns det flera härliga motbud.

Caesar’s Dream, har jag redan nämnt ­tidigare när han spurtslog Kövras So Far
i en virvlande avslutning.

Muscleman F.I. är given efter andra­platsen senast där han stretade emot ­självaste Hambletonian­vinnaren Perfect Spirit som tvåa, och glöm inte lägesgynnade Benedictus som superformtränaren Oscar Berglund hade lämnat avslag på senast i årsdebuten men då höll på att vinna från ett iskallt läge. 

Nu innerspår och förstärkt med ­Erik Adielsson i vagnen.

Väl förberedd

Balfour gör årsdebut i V75-5 efter ett helt suveränt fjolår som inbringade stora framgångar bland annat i Frankrike. Robert Berghs pampige fux är väl förberedd och det kan mycket väl bli seger direkt i comebacken. Han har tidigare öppnat bra och hållit ledningen från innerspåret och på Bergsåker är det lite lättare från just innerspår bakom bilen än på många andra banor.

Jag streckar även högkapable Sorbet, som vann lopp på Vincennes i början av året men som senast galopperade kort före mål. Han rapporteras träna starkt och ska vara på gång liksom stora delar av Daniel Redéns stjärnfyllda stall.

Även Queerfish är given på systemet trots spår åtta bakom bilen. Han var oerhört tapper som tvåa från dödens i V75 efter 1.10,5 sista varvet bakom Zenit Brick.

I stayerloppet över 3 000 meter ska man passa starke Jaques Noir som är betydligt bättre än resultatraden. Inte omöjligt att han kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede och då bli svårfångad.

Ready Ribb har vunnit flera långlopp i vinter men senast fungerade han inte på banan och är uppfräschad efteråt. Är fit for fight igen och strider om segern.

Digital Archive är också en god stayer som visat finfin form på slutet och senast besegrade han bland andra Beau Mec.

Favoriten Sir Q.C. har gjort det fantastiskt bra och tagit fem raka segrar från ledningen och tjänat stora pengar på kort tid. Nu har han en betydligt svårare uppgift framför sig med 40 meters tillägg mot tuffa ­hästar och jag blir förvånad om han rundar samtliga, även om osvuret är bäst.

Och så har vi sparat spiken till sist och det är som sagt Nicklas Westerholm, vars framgångar bara fortsätter, och som har sin Qiao Q.L. i absolut toppform. Hon har sett dunderfin ut på barfotabalans i de två senaste starterna. Efter tre raka segrar, där hon näst senast flög till ledningen och vann enkelt, så höll hon storstilat senast som tvåa från dödens och gav sig aldrig helt. Nu är det upplagt för spets och slut från ett perfekt läge med innerspår bakom bilen.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 8, 10, 6 (2, 11)

V75-2: 4, 3 (2, 6)

V75-3: 2, 6, 5, 15, 12, 4, 1 (10, 3)

V75-4: 10, 1, 11, 5, 7 (12, 3)

V75-5: 5, 1, 8 (7, 4)

V75-6: 14, 12, 7, 15 (13, 2)

V75-7: 1 Qiao Q.L. (14, 13)

2 520 rader/1 260 kronor

V75 från Bergsåker sänds i TV12 klockan 14.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips