”Tårarna flödade – vi hoppade i soffan”

Slog tidernas rekord – när han vann 22,6 miljoner kr

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Anders Åkesson är tidernas rekordvinnare på V86.
Foto: KANAL75
Anders Åkesson är tidernas rekordvinnare på V86.

22,6 miljoner kronor. Där har ni tidernas rekordvinst på V86.

Insatsen: 220 kronor. Mannen bakom: Anders Åkesson från Skåne.

– Tårarna flödade, vi kramades och hoppade i soffan, har han sagt.

Förra onsdagen avlöste skrällarna varandra på V86-spelet som avgjordes på Jägersro och Solvalla.

Det började med att nollprocentaren Celinn Palema och Anders Eriksson tokskrällde i V86-2. Hästen gav ett vinnarodds på 108 gånger pengarna.

I V86-4 skrällde Zeus Karsk och Peter G Norman, enbart spelade till tre procent och Claes Sjöström tillsammans med sjuprocentaren Sebastian Journey avslutade omgången med en skräll.

13 miljoner i potten

Det gjorde att ingen spelare i landet lyckades hitta den rätta raden vilket gör att det väntas jackpott nu på onsdag när V86 saxas mellan Bergsåker och Solvalla.

13 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare.

En som vet hur det är att vinna stort är tidernas rekordvinnare på spelformen, Anders Åkesson från Skåne.

Onsdagen den 12 september i år satsade Anders 220 kronor och blev ensam med alla åtta rätt. Belöningen: ett nytt rekord och 22,6 miljoner kronor in på kontot.

– Jag hade svårt att somna, sa han några minuter efter rekordvinsten till ATG:s vinnarambassadör.

”Påminns hela tiden”

För både TV4 och Trav365 har sedan Anders berättat om den magiska kvällen.

– Tårarna flödade, vi kramades och hoppade i soffan, berättade han i TV4 när hela familjen förstod vad som hade hänt den där onsdagskvällen.

För Trav365 har han bland annat sagt så här:

– Jag har absolut inte landat i detta. Detta påminns jag om hela tiden. Konstigt vore det annars, det är en stor hög med pengar.

Vad är känslan när du tänker på onsdagen den 12 september?

– Den allra bästa känslan är att man var helt ensam vinnare. Det är en bekräftelse som är enorm när man spelat.

Onsdagens omgång har spelstopp klockan 20.30.

Här nedan läser du om fyra andra storvinster på spelformen genom åren.


Tidigare rekordvinnaren som förblev hemlig

2011 introducerades V86. Året efter, onsdagen 17 oktober 2012, vann en spelare 10,8 miljoner kronor. Den vinsten, när tävlingarna avgjordes på nationalarenan Solvalla, var tidernas högsta, fram till onsdagen den 12 september i år när Anders Åkesson slog rekordet. Informationen om vinnaren var – och är – än i dag knapphändig, då vinnaren vägrat träda fram.

– Det är en summa som kan påverka livet i generationer, sa ATG:s dåvarande PR-chef Hasse Svennehed till Trav365 efter rekordvinsten.

Spelaren, som valde att förbli anonym, lyckades bland annat pricka in fem hästar som alla var streckade på under tio procent, där den största skrällen, 11 Not Invited, avslutade omgången som vinnare med Erik Adielsson i sulkyn. Hästen var endast streckad på tre procent.


”Han var förmodligen i chock”

16 april 2014 gav åtta rätt en bra bit över fem miljoner när tävlingarna avgjordes på Jägersro och Solvalla. En av vinnarna hade lämnat in sitt spel hos Citytorgets Spel & Tobak i Göteborg.

Och det var en nervös stamkund, som först inte trodde att han hade vunnit totalt 5,5 miljoner kronor.

– Han kom in på kvällen, efter tävlingarna och vi hade stängt. Det knackade på bakdörren, det är inte så vanligt, så kom han in helt skakig och ville ha hjälp med att rätta bongen. Han var inte säker på att han hade vunnit, han var förmodligen i chock. Vi hjälpte honom och kollade säkert två-tre gånger, men det var 5,5 miljoner i vinst. Shit alltså, vilka pengar, har Farzan Esfahani i butiken sagt till Trav365.


”Frågade om jag skojade”

25 januari 2017 knåpade Sanny Mattila hos Willys Wieselgrensplatsen i Göteborg ihop sitt andelssystem till butikens kunder. Det blev succé.

Systemet drog in 5,2 miljoner kronor som 20 kunder fick dela på, fjolårets högsta hos ombuden. Och glädjen bland de som valde att hänga med på en andel lät inte vänta på sig.

– En kund tackade mig så väldigt och sa att jag hade räddat hela hans liv, har Sanny Mattila sagt.

Annica Larsson, spelansvarig i butiken om när hon ringde och väckte Sanny dagen efter:

– Jag ringde och väckte henne i morse och berättade vad som hänt, och hon trodde inte det var sant. Efter att vi lagt på så ringde hon tillbaka efter 15 minuter och frågade om jag skojade. Hon har fått många kramar av kunderna.


”Snackas än i dag”

26 april i fjol kom nästa storvinst – den här gången till Coop Extra i Degerfors. Här fick 22 kunder dela på en vinst på 3,6 miljoner kronor, viket var fjolårets näst högsta vinst hos ombuden. Totalt landade 163 000 kronor hos respektive andelssköpare – och vinsten gör sig påmind i det lilla brukssamhället.

– Det snackas om det än i dag. Kunderna liksom; nu är det dags igen! Det var väldigt positivt, det var många som hade en andel och det var mycket glädje, har Sven-Erik Ericsson, spelansvarig i butiken sagt tidigare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN