Goop: ”Är en befogad V75-favorit – spik!”

Björn Goop synar klassiska V75-annandagen – lopp för lopp • Varningar • Egna chanserna

avBjörn Goop

Foto: TR BILD
Ready Ribb är en av Björn Goops chanser.

Winter Burst är i full gång, nu är det V75 varje dag fram till nyårsafton.

Annandag jul är det de klassiska V75-finalerna på Solvalla.

Här är min analys lopp för lopp.

V75-1: 7 Double Exposure är stor favorit och det är befogat – hon är jättebra, jättetuff och jättestark. Helt ärligt ser jag ingen anledning att gå emot. Spik!

Skulle man vilja gardera tycker jag att 2 Hevin Boko visar uppåtgående form, och jag tycker att 3 In Toto Sund är bra och skulle kunna bita ifrån sig i ledningen men frågan är om de kör mot stallkamraten.

4 I Love Paris känns fin, hon hade visserligen en dålig dag senast – men hon känns fin i träningen och ser fin ut.

Sedan är också 6 Darling Mearas en jättebra häst i grund och botten. 2, 3, 4 och 6 är de som skulle kunna utmana 7 Double Exposure.


V75-2: 5 Hawk Cliff och 12 Laskari är utgångshästar, där 5 Hawk Cliff ska rankas allra först. Det är de hästarna jag tycker ser bäst ut på förhand, men det finns även motståndare.

1 Legend Brodde skulle kunna få det perfekta loppet. 3 Pacific Face är stark nog att kunna utmana. 9 Importedfromdetroit går alltid jättebra på vintern och har nu återigen knallform.


V75-3: Det här kommer att bli ett stor taktiklopp. Jag tror att 1 Dante Boko kommer att leda loppet väldigt länge, det är möjligt att 3 Nadal Broline kommer att försöka snuva honom men jag tror inte att det går och jag tror inte att han kommer ner i vinnarhålet heller för där tror jag att 2 Jairo kommer att sitta.

Jag tror att man är täckt på 1 Dante Boko, 3 Nadal Broline och 8 Zenit Brick och det är svårt att plocka bort någon av dem. Visst skulle man kunna chansspika 1 Dante Boko på spets hela vägen eftersom han går jättebra i ledningen, men 3 Nadal Broline har knallform och 8 Zenit Brick  går bra på vintern och har form. Så ta alla tre.


V75-4: 2 Ridgehead Kato med rycktussar och helstängt huvudlag för första gången kan göra jätteeffekt så klart. 4 Wingmaster är bra och
5 Vikings Preacher har visat knallform. Sedan tar jag med också 9 Je t’Aime Explosiv och 1 Budets Lasse (knappt före 3 Enzo Am).


V75-5: Här kör jag 2 Erik Sting som är jättebra och brukar vara väldigt snabb ut, men  1 Disco Volante är också snabb ut. De två är utgångshästar, men jag blev också imponerad av 6 Olle Rols senast med ett knallopp i dödens och 7 Speedy Foxy Vicane har rysligt bra form just nu. Så jag tar med fyra hästar.


V75-6: Ett långlopp där jag själv har med 9 Ready Ribb som visserligen gjorde bort sig senast, men det blev ett taktiskt felaktigt lopp för honom och han var kanske inte heller optimerad för att vara som bäst – han är jättebra, jag tränade honom på julafton och då kändes han jättefin, så han ska självklart med.

Men man ska inte glömma att ta med 12 Sorbet som också är en väldigt bra häst. De här två tror jag räcker, ska man ha ytterligare hästar är det kanske 8 Dartagnan Sisu, 7 Farouk B.R., och  1 La Can Star Chip.


V75-7: Det gäller att hitta en andra spik och det är då 1 Illuminati. Visst kan det häxa för honom i det här loppet, han har spår ett och det kan hända att han blir fast – men det är en bra häst med bra form, han har varit rysligt bra. Ska man hitta motbud så är det 2 Martin de Bos, 5 Yrr och kanske 10 Visitor. Jag har en viss känsla av att det kommer att bli lite körning , lite positionsförändringar och flera vill vara med där framme – det kommer att gynna 10 Visitor i så fall.


Bästa spiken: 7 Double Exposure i V75-1 eller 1 Illuminati i V75-7.


Mina chanser: De som ska med är 5 Hawk Cliff i V75-2, 8 Zenit Brick i V75-3, 2 Erik Sting i V75-5 och 9 Ready Ribb i V75-6. Det är klart att det är fyra jättebra hästar och ska jag ta ut någon som är bäst så är det 9 Ready Ribb som har bäst kapacitet för klassen om han sköter sig och håller sig på benen.


Varningarna: Om man inte ska spika 9 Double Exposure och söker ett jättedrag i V75-1 , så är det 2 Hevin Boko som inte är så hårt spelad.

En som jag inte nämnt i V75-2 är 10 Masterglide, han har ofta varit med där framme och gjorde ett bra lopp senast och nu kan han få ett lopp i ryggar som gör att han skulle kunna utmana.

En som jag inte nämnt i V75-3 är 5 Turno di Azzurra, han såg jättebra ut senast.

I V75-4 är det 3 Enzo Am som går ständigt bra, har ett bra utgångsläge och skulle kunna skrälla.

4 Velvet Gio i V75-5 kan vara rysligt farlig till slut om han får ett snällt lopp, det kan bli rejäl körning mellan 1, 2, 6 och 7.

I V75-6 är det 8 Dartagnan Sisu som skulle gå med oss i ryggar och speeda av oss till slut.

I V75-7 tycker jag att 10 Visitor är livsfarlig om det blir rejält tempo i loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM