Vinkar till publiken – mitt på upploppet

TRAV

Bergsåkertränaren Robert Bergh hade stor show på V75 och stod för ett äkta hattrick

Foto: ATG-live

Trav-Sveriges kung lekte med motståndarna i V75-3 – och bjöd på show mitt på upploppet.

Hur: han vinkade till publiken.

– Härligt att vara ensam över upploppet, säger Bergh i TV12.

Bergsåkertränaren Robert Bergh hade stor show på Dannero och tog ett äkta hattrick på V75. Bergh visade fingertoppskänsla då han lade om i balans och utrustning på samtliga tre vinnare inom V75, och han bjöd också publiken på lite extra. I Gulddivisionen var Ed You helt överlägsen efter att han tidigt kunnat köra sig till ledningen, när han stack ifrån sina konkurrenter runt slutsvängen passade Robert Bergh på att vinka till publiken över upploppet.

Till Danneros referents förvåning – och glädje: ”Men titta på Robban han saluterar på upploppet redan”

”Fick han mer på bettet i dag”

I Gulddivisionen var det många som spekulerade på förhand i att Robert Bergh och Ed You skulle tvingas till jobbet utvändigt om Sanity. Bergh bytte dock huvudlag på Ed You till dagens start, och avgjorde loppet efter bara ett par hundra meter.

– Han har inte varit helt rumsren bakom bilen tidigare, men i dag bytte jag huvudlag på honom och jag fick honom lite mer på bettet. Jag har alltid vetat att han kan öppna bättre från start än vad han tidigare visat, berättade Bergh efter loppet.

Kenneth Haugstad fick köra Malin Löfgrens Sanity, som i dag var tillbaka efter ett kortare uppehåll. Haugstad hade dock inte en chans att vara före Ed You från start.

– Jag försökte köra så mycket jag kunde från start, men Bergh var före och då var det kört, kommenterade Haugstad.

”Kändes enormt bra i provstarten”

Efter segern med Ed You fortsatte framgångarna för Robert Bergh. Av bara farten vann han även de två nästkommande V75-avdelningarna, också det i överlägsen stil. Med Speed Delicious satt han tidigt i ledningen, sedan var segern aldrig i fara. Även där låg småjusteringar bakom framgången.

– Det är ett härligt driv just nu, jag hade bra känsla kring honom redan innan start och det blev rätt. Jag hade ändrat lite på honom till i dag där jag bland annat satte på honom en ny vagn, och det slog väl ut. Det är härligt att vara ensam över upploppet.

I kallblodsloppet stod Robert Bergh 80 meter tillägg med Bro Viking, den tuffa handicapen kunde dock inte stoppa Bergh som vann i överlägsen stil igen. Barfota runt om och nytt huvudlag på Bro Viking bar frukt.

– Han kändes enormt bra i provstarten, och sedan trodde jag vi skulle behöva kämpa mer för att komma ikapp. Jag blev förvånad att jag kom igenom så bra. Barfota runt om och helstängt huvudlag fungerade utmärkt på honom i dag.

”Personalen gör ett fantastiskt jobb”

Efter V75-succén passade Robert Bergh på att lyfta fram och hylla sin personal.

– Sommaren har varit härlig för oss, och min personal gör ett fantastiskt bra jobb. Det är därför vi kan lyckas så bra. De jobbar hårt och det är otroligt viktigt för att vi ska kunna hålla den här nivån.

Bergh blev även han hyllad, tv-experten Lennart Forsgren var inte sen att strö lovord efter Berghs V75-succé.

– Han är enorm, och vilket självförtroende han har just nu.