– Det ska bli väldigt roligt

TRAV

Bandystjärnan Per Hellmyrs ger sig in på okänd jaktmark

Världsmästaren Per Hellmyrs har köpt en andel i Rikstravet.

Nu hoppas bandystjärnan hitta ett nytt intresse.

– Det ska bli en väldigt rolig och framför allt social grej, säger han till Trav365.

Foto: Per Hellmyrs

Det finns fortfarande andelar kvar i tre av de nio stallen i Rikstravet.

En av de som köpt en andel i tävlingen är 32-årige bandystjärnan Per Hellmyrs.

Han har funderat på att köpa en andel tidigare – men först i år slog han till med en andel i Stall Gävleborg.

För Trav365 berättar han om sina förväntningar på tävlingen och sina tidigare erfarenheter inom travsporten.

”Läge gå med”

– Jag fick förfrågan igen och då kände jag att det var läge att hoppa på. Jag har varit på trav någon enstaka gång tidigare, men aldrig riktigt fastnat för det. Jag hoppas att jag får upp mer intresse för det nu, när jag blir mer involverad, säger Per Hellmyrs.

Per Hellmyrs har vunnit SM-guld fyra gånger med Edsbyn och han var med i det svenska landslag som tog VM-guld 2009 – ett år som han även blev årets spelare i svensk bandy. I år spelade Per för Bollnäs, dit han gick efter en sejour i Ryssland och Dynamo Moskva.

– Jag trivs jättebra i Bollnäs, vi har en stark säsong bakom oss men vi hade mer att ge i slutspelet och åkte ut alldeles för tidigt. Vi skakade väl Västerås rätt kraftigt, vill jag påstå.

”Social grej”

Nu hoppas Per att han hittar ett nytt intresse vid sidan av bandyn, nämligen svensk travsport.

Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Att det ska vara en rolig och social grej, att man kan träffa folk i branschen och få upp ögonen för travsporten mer än vad jag har i dag. Det är huvudanledningen till att jag köpte en andel i stall Gävleborg.

Flera stjärnor inom fotboll och ishockey är kända för att köpa travhästar, finns det samma intresse inom bandyn?

– Ja, det finns ett intresse även bland spelarna inom bandyn. När jag var i Edsbyn så spelade vi V75 varje lördag och det brukar vi göra även med landslaget.

”Nära miljoner”

Några vinster?

– Nej, tyvärr, det har inte blivit några vinster ännu. För några år sedan var vi dock väldigt nära på V75, det var när vi spelade i Edsbyn och Joakim Hedqvist ändrade systemet i sista stund och det kostade oss ett par miljoner. Vi litade nog lite för mycket på honom där, skrattar Per.

Hur ser det ut framöver, på bandyfronten?

– Vi har något bra på gång i Bollnäs, det är känslan och klubben vill bli bättre och starkare och siktar på att få ett starkare lag nästa säsong. Det är gött att vara hemma igen.

Hur var det i Ryssland?

– Det var en jätterolig tid och det är en stor erfarenhet som jag har med mig, både som bandyspelare och människa. Jag tycker att alla som får chansen att flytta till Ryssland och spela bandy borde ta den, och jag ångrar mig inte för en sekund att jag tog chansen. Jag kan tänka mig att åka tillbaka dit igen, bara landet stabiliserar sig. Vi anade var det var på väg och drog öronen åt oss, sedan dök chansen upp i Bollnäs och då tog vi den, avslutar Per Hellmyrs i väntan på sitt nya äventyr, som hästägare i Stall Gävleborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav