Forsgren: ”Man känner sig hedrad”

Foto: Kanal75
Lennart ”kusken” Forsgren storfavorit till att ta platsen i ”Ahlsell Legends”.
TRAV

På ATG.se får travpubliken och spelarna vara med och rösta fram den tionde och sista deltagaren i Ahlsell Legends.

Vem som leder?

Lennart Forsgren – i överlägsen stil.

– Man känner sig hedrad, säger han till Trav365.

Kuskmatchen ”Ahlsell Legends” avgörs i samband med Jubileumspokalen på Solvalla onsdagen 20 augusti. Loppet kommer att avgöras som V75-1, och nio av tio legender är klara för loppet.

Den tionde och sista deltagaren får travpubliken och spelarna vara med och rösta fram på ATG.se.

I fredags klockan 12.00 startade röstningen och den pågår till fredag 8 augusti klockan 14.00.

Lennart ”kusken” Forsgren leder överlägset hittills – med bara dagar kvar av omröstningen.

”Det är kul att man verkar populär”

De fyra legendarer som travfantasterna får vara med och rösta mellan är Anders Lindqvist, Karl O Johansson, Björn Lindblom och Lennart Forsgren.

– Jag har själv tittat på röstningen när jag höll på med lopparkivet i går och jag såg att jag leder ganska klart, och jag har också söner som ringer och meddelar. Det är jättestort, och man känner sig hedrad, säger Lennart Forsgren till Trav365.

Hade du någon känsla innan röstningen började?

– Nej, det kan jag inte påstå att jag hade, inte mer än att jag hoppades naturligtvis. Man får ta det som det är, men det är kul att man verkar lite populär. Man kan inte ha någon känsla innan, när man ställs mot sådana här namn i röstningen. Sedan är det ju så, om vi tar Karl O Johansson, så slutade han för länge sedan. Jag är med i tv och syns och slutade senare än honom. Björn Lindblom är hur stor som helst, men flyttade till Italien och även om Anders fortfarande är aktiv och syns så flyttade han också från Sverige. Jag har väl en liten fördel tack vare det.

”Bekräftelse på att man lyckats”

Skulle det betyda något att få vara med i Ahlsell Legends?

– Ja, det skulle vara väldigt stort. Jag menar, de killar och tjejer som ska köra loppet, och att man skulle vara en av de tio, är väldigt stort för mig. Att man över huvud taget är nominerad är en bekräftelse på att man lyckats på något vis. Jag sticker inte under stolen med att det skulle vara jättekul att få vara med och köra, det tror jag alla tycker. Oavsett om man vinner röstningen eller inte så är det en bekräftelse för alla fyra, att man är med i snacket.

Lennart Forsgren som körde sitt sista lopp för snart fyra år sedan i Halmstad, ett lopp som han vann med Åke Svanstedts Finders Keepers. Forsgren hade bestämt sig innan för att det skulle bli hans sista lopp, och meddelade Åke att anmäla en bra häst. Forsgrens tanke var att avslöja i vinnarcirkeln att det var hans sista lopp, men det läckte ut innan loppet.

– Det hade varit det optimala, att få berätta i vinnarcirkeln efter loppet. Formen känns helt okej. Jag kör med lite jämna mellanrum, men det är inte topptrim. Men jag kan säga så här, första gången jag körde en unghäst på banan, två år efter jag slutat, så var det som om man inte gjort annat. Sedan är det själva loppkörningen, men det är ytterst få i Ahlsell Legends som är aktiv och det blir nog ett snällt lopp med goda marginaler. Men självklart är det prestige.

”Jag bävar för jänkarvagn”

– Jag bävar bara för om det blir jänkarvagn, jag har aldrig suttit i en sådan. Men jag ska nog klara av det. Jag har pratat med mina äldre kollegor som provat jänkarvagn och de säger att när de väl provat så fungerar det ganska bra. Men det blir nog Åke Svanstedt-stilen i så fall, själva finessen finns nog inte där och jag kör inte som Johan Untersteiner för då ramlar jag väl ur.

Du har över 70 procent av rösterna på ATG.se, känns det som du är i hamn?

– Det känns tryggt om man säger så, men man vet inte hur det där fungerar så det är inte avgjort på något vis. Tack och lov så är det inte som i Jerringpriset, där alla golfare ska rösta på golfspelaren oavsett vad dom egentligen tycker. Tack och lov får jag ingen känsla av det nu, då vi är fyra stycken i samma kategori.