”Allting talar för att det blir revansch”

Micke Nybrink synar V75-omgången på Örebro lopp för lopp • Jackpott 42 miljoner

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Micke Nybrink spikar Ural.

Bästa spikens två senaste in­satser är fenomenala.

Och nu bär det av till ledningen – i Örebro...

Singelstreck nummer ett är ute efter revansch.

Startspåren gör att allt talar för det i returmötet.

Utan att vi knappt märker det rullar vi in i trevliga höstomgångar på V75. Sakta men säkert späds startlistorna ut (alla hästar behöver en tävlingspaus) och snart är barfotaförbudet här. Jippi.

Från den 1 december spelar vi på hästarna och kuskarna. Då är det tre månaders eldupphör i utrustningskriget. Alla de som inte kan träna får nöja sig att slåss med vagnar, proppar och tejp, ha ha.

V75-1: Kan inte säga vem jag tror mest på men spikade ju Prinsen One på V75 senast. Han höll tappert i dödens och nu tar han spets så det sjunger om det. Och distansen är ett megaplus. Och upploppet är kort. Fast hästen fick duktigt med stryk av Kimbee Crown på Romme den 24 augusti, Kimbee plockade ner Prinsen från dödens. Fast Kimbee gillar inte kurvor och de är långa i Örebro. Äsch, ta mina fem och bläddra.

Garderar friskt

V75-2: Valetta kanske leder runt om, även om treåriga ston brukar vara försvarslösa på V75, eller i alla fall inga spikar.

Jag garderar friskt och varnar för ospelade Misirlou som är lite trög men som kan avsluta när hon väl får snurr på grejerna.

V75-3: Från början var jag inne på Love Matters. Spets och slut, veckans givna, gäsp.

Men nu vrålar norrmännen om att Deep Sea Dream är typ världens bästa häst som ska svara allt och då förändras loppet, även om jag inte är bergis på att baggen frontar.

Nadal Brolines spurt senast var oerhörd och I Love Paris hade eld i baken in mot mål bakom Love Matters. Den duon hoppas att kami­kazen från Norge håller sitt ­löfte, annars är de chanslösa.

Aldrig trött

V75-4: Underbara unghästar gör upp i Svampen och Sten O Janssons Belker är en talang som aldrig varit trött i lopp. Han är knallhård och ska slås.

Måste ändå säga att jag gillar Bythebook nästan lika mycket.

Intrycket senast var bländade, kolla på det loppet.

V75-5: Ural får revansch nu. Han hamnade bakom Laskari senast, trots att han vann starten och sen var loppet ruskigt kört. Nu har Laskari bakspår och över 1 609 meter kan Kihlström gasa hela vägen om han vill. Så jag spikar, väl medveten om att båda är hur bra som helst för klassen.

Brakar till spets

V75-6: Exakt vad som hänt med Sobel Conway i de två senaste starterna vet jag inte. Låt oss ­bara konstatera att han gått in i en sällan skådad form.

Här brakar han till spets och sen är det svårt att uppfinna löpningsförlopp där han förlorar.

V75-7: Ibland gör ett skoryck 40 meter. Insatsen Global Thunder svarade för i första barfota­starten senast var snuskigt vass. Om han är lika bra igen är det väl över?

Harvey tjatar jag vidare med och All Star har gått från vanlig häst till segerduglig lördagsdito.

Till sist: Kul att Cruzado Dela Noche vann VM-loppet men jag anar att segerchampagnen smakade ättika när ägaren fick se reprisen och Brian Sears drivning.

Usch, vilket övergrepp.

Eric Raffins smällar på måltvåan i Europaderbyt, Mellby Free, var också en vämjelig syn för oss som gillar djur. Nej, inför spöstraff. Ta pisken av dem i ett halvår. Så gör de inte om det.

Helgens tips

1. 6 Ural (Örebro, V75-5)

Tapper i dödens senast. Tar revansch på Laskari.

2. 5 Sobel Conway (Örebro, V75-6)

Kanonbra i två raka. Borde vara spets och slut.

3. 7 Bythebook (Örebro, V75-4)

Mycket lovande och allt bättre. Hett segerbud.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 4, 3, 6, 5 (9–8)

V75-2: 1, 2, 9, 8, 6, 13, 11, 4, 5, 10 (3–15)

V75-3: 5, 8, 9 (3–10)

V75-4: 2, 7, 12, 9 (1–6)

V75-5: 6 Ural (9–2)

V75-6: 5 Sobel Conway (12–7)

V75-7: 4, 5, 9 (12–10)

1 800 rader/900 kronor

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM