Intressant – om Lähdekorpi och Adielsson missar

Jägersros Derby-75:a ser ovanligt intressant ut.

Bara nu inte Lähdekorpi och Adielsson har en sån där dag.

Risken finns.

Men som spelare är vi ju vana att våga lite.

Blott sju hästar startar i V75-1 men loppet är ändå roligt och spännande. Den stora frågan är förstås om Turbo Sund kan svara ut Everest Ås den första biten. Jag tror det, senast small det bara, sen satt Turbon i front. Men Everest Ås är nedstruken ett hack och Lindberg kanske kör störtlopp in i första sväng? I så fall kan det öppna för min tokskräll, men normalt sett vinner Turbo Sund åkandes.

Martimex spikas

Hoppade en halvmeter rakt upp när jag såg att Martimex (39 procent) inte var favorit i V75-2. Minnet förefaller vara kort hos spelarkåren: var det inte han som imponerade våldsamt vid dödensvinst på V75 senast? Visst, och jag tror det dröjer innan femåringen går in i väggen så jag spikar och skrattar. Trevlige Mats Karlsson kör och vi unnar honom ännu en helg i rampljuset. Fram utvändigt igen, Karlsson, detta torskar du inte.

Kart de Baudrairie eller Human Behaviour i guld? Svaret kan bli Malabar Circle jagbrukarspöaVictoryTilly Ås som nu har ett lopp i kroppen och kan avsluta 1.07 sista 400 ute vid staketet. Kart de Baudrairie körs av en fransk, osynad kusk och ska gå med skor, bara så ni vet, ni som tänker spika.

Lecobell var kuslig

V75-4 är omgångens svåraste, låg klass och lång distans gör att svetten pärlas i pannan vid en första anblick. Men jag har plöjt videoband från Åby och vill berätta att lösningen kan vara Ixias Winner. Han är kraftigt underskattad (6 %) och var bland annat fruktansvärt bra näst senast när han brakade runt allt från tredje ytter sista rundan, i tredjespår utan rygg, i 1.11-tempo sista 700 med full sula in i buren.

Lecobell står hårt inne i V75-6 men vem bryr sig. Det är på favoriter men ska leta fel, inte på skrällar, på dem ska man hitta det positiva. Lecobell var kuslig senast när han klev fram i dödens och gjorde mos av dem. Han vann med 20 meter efter att ha avslutat med 13,5 sista 1500.

Veckans tokskrällar: Face The Evil (V75-1, 16 %) galopperade med rubbet sparat 200 kvar i E3-finalen senast, Jusquabout Real (V75-2, 2 %) urstark senast, Chanson dInverne (V75-7, 7 %) kan massor, blixtrar till?

Micke Nybrink

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!