Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Åby, torsdag 29 juni.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 2–1–7–5–9–8–4–10–11–6–3.

Kommentar: Senast fick Somersault Sally en tung resa men var ändå duktig. Har toppform och är garanterad en fin resa. Gör sig hur som helst gällande till slut. Känslan är att hon kan få ett bättre lopp den här gången än vad den värsta konkurrenten ser ut att få. Roffar därmed också åt sig segertipset. Är det så att spåret ställer till det för Unrestricted? Kan vara så. Hon har i alla fall börjar året bra och jag misstänker att vi kommer få se henne en hel del i år. Kommer supermegastarkt till slut och blir minst sagt svettig att stå emot då. Det är uppåtform på Ultimate Wine. Visst är utgångsläget visset men hästen kan öppna bra och bör åtminstone hamna bra på det direkt. Kan i så fall utmana.

✓ DD-2

Rankning: 4–5–6–7–10–9–2–1–3–11–8.

Kommentar: Det här är ett klassiskt tvåhästarslopp om det är helt klart hugget som stucket om vem man väljer mellan New Generation och Malkin. I slutändan är det ändå de här två som ska göra upp om segerchecken. De övriga får ursäkta. Visst kan det skrälla, det kan det alltid, men rimligtvis är det de här två som det står emellan. Det är en klar plusdistans för New Generation. Som också har plusbetonad form och går stabila tider på den här distansen. Men det var inte länge sedan Malkin vann två gånger i rad på V75 och för det krävs en viss klass. Men i de senaste starterna har det inte riktigt stämt. Lär inte ge sig i första taget i spetsstriden heller. Bergh lär köra rejält mot Goop. Hur slutar det?

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 2–1–7.

DD-2: 4–5.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Det fungerade inte alls för Flirting Girl i spets senast. Annat upplägg nu? I så fall öppet om vem som tar över täten.

DD-2: Det borde vara ett övertag för New Generation mot Malkin, men jag är inte säker på att Bergh bryr sig om det.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Med en segerprocent på 40, genom sex vinster på 15 starter, tar Unrestricted enkelt hem titeln i det här gänget.

DD-2: Sju segrar, på 22 starter, gör att Rubacuori Alca ­nästan vinner tredje start. Vass statistik.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel