Experten: ”Återigen en makalös debut...”

TRAV

Efter en tuff lördag och ytterligare en förlust med storfavoriten Like A Star så var det nog.

Sedan krossade Adrian Kolgjini motståndet och var helt överlägsen med nyförvärvet Bravo Navarone.

Snacka om comeback!

Stolpe ut.

Så kunde man sammanfatta lördagen för Adrian Kolgjini.

Dessutom fick han se sig besegrad i V75-4 på Halmstad när Julia Of Solnäs knäckte Like A Star.

Sedan kom revanschen och jag tror det var ruskigt skönt för Kolgjini J:r att vinna med nyförvärvet Bravo Navarone.

Hur bra var inte hästen?

Här är Sportbladets plusbetyg från Extra V75 i Halmstad.

Bravo Navarone

Kommentar: Gjorde några riktigt bra insatser i fjol, men tappade också aktionen vid flertalet gånger. Nu gjorde hästen comeback i sin nya regi, hos Lutfi Kolgjini. Och som hästen såg ut. Det var ett klassigt intryck loppet igenom och jag har aldrig sett hästen bättre.

Kim Eriksson

Kommentar: Haft några tunga år på slutet, men nu är det helt annat. När Kim Eriksson kör i flytet är han en av de bästa kuskarna i landet. Styrningen med Malkin i V75-7 var riktigt läcker och dessutom ledde han varje meter av V75-1. Eriksson får mer och mer chanser – och förvaltar dem.

Malkin

Kommentar: Krossade en så pass bra häst som Marciano den tuffa vägen. Anders Malmrot, delägare, trodde inte sina ögon när Malkin bara var överlägsen och vann loppet den tuffa vägen. Hästen har alltid varit lovande, men likt Bravo Navarone, galopperat mycket. Malkin verkar äntligen ha hittat rätt – och då är han bra. Riktigt bra.

Winners Wine

Kommentar: Hade inte startat på 10 månader men stod ändå för ett topplopp i debuten. Jocke Lövgren gav hästen ett optimalt lopp och det tackade hästen för genom att spurta till en imponerande seger. Det lovade mycket gott och man hörde på Jocke Lövgren att han håller hästen högt.

Ultra Bright

Kommentar: Tog ledningen – och stannade där hela vägen i mål. Fredrik Perssons nya affischhäst har visat härliga takter på slutet och med den startsnabbheten så kan det här bli många segrar under 2017.

Benjamin Evo

Kommentar: Provades barfota bak, men gjorde bort sig tidigt och såg sedan inte som bäst ut. Veijo försökte väcka upp hästen som gav ett tråkigt intryck loppet igenom.