Publicerad:
Uppdaterad:

Superstjärnan bjöd på ny uppvisning

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Superstjärnan Nuncio hade som vanligt uppvisning på tävlingsbanan
Foto: ATG Play
Superstjärnan Nuncio hade som vanligt uppvisning på tävlingsbanan

Nuncio gjorde comeback – och blev V75-historiens störste favorit.

Superstjärnan gjorde som vanligt – hade uppvisning.

– Jag vet inte vart det ska sluta, sa tränaren Stefan Melander i TV12.

Som ”alla” har väntat.

Inte sedan den 18 september i fjol så har jättestjärnan Nuncio startat, men under lördagens V75-tävlingar på Axevalla så var det dags.

Nuncio spelades, så klart, till jättefavorit på V75 och med sina 90,13 spelprocent så blev han den störste varmblodige V75-favoriten genom tiderna.

Om det blev någon dramatik? Knappast.

Som vanligt hade Nuncio uppvisning.

”Aldrig känt honom så fin”

Inför loppet så pratades det mest om Nuncios uppvärmning inför loppet, där han enligt både tränaren Stefan Melander och experterna på banan- och i TV12-studion i Stockholm såg ovanligt fin ut i värmningen för att vara Nuncio.

– Jag har aldrig känt honom så bra i värmningen tidigare än vad han var i dag, han var så otroligt fin alltså, helt otroligt, sa Stefan Melander i TV12 efter loppet.

Själva loppet då? Jo, tillsammans med toppkusken Örjan Kihlström tog Nuncio tidigt hand om ledningen, sedan var det spel mot ett mål. Över upploppet lät Örjan Kihlström Nuncio sträcka ut, och då lämnade han de övriga konkurrenterna.

– Det såg jättebra ut faktiskt, jag är jättenöjd. Han såg helt grym ut i dag för att vara Nuncio och han är ruggigt fin den här hästen. Det är dumt egentligen att starta 18 februari, men han talade om för mig att han ville starta, sa Stefan Melander i TV12 och avslutade:

– Alla vill veta vart han ska starta nästa gång, och vi får se. Kanske blir det Solvalla 22 mars, eller Bollnäs 11 mars.

Nuncios seger under lördagen var värd 150 000 kronor och han har nu sprungit in drygt 27,5 miljoner kronor hittills i sin karriär och den svenske superstjärnan står nu med 14 raka segrar

Här kan du se loppet

Publicerad:
Publicerad: