Ingen mer start för Going Kronos

TRAV

Going Kronos har tävlat färdigt för i år.

Åminstone om Lutfi Kolgjini får bestämma.

– Hästen behöver en rejäl vila, säger Jägersrotränaren.

Going Kronos vann enkelt ett billigt lopp i Tingsryd under söndagen. Han segrade på tiden 1.10,7 och såg kanonfin ut. Efter loppet förvarnade Lutfi Kolgjini om att det här kan vara sista starten för i år.

Nu har han bestämt sig.

– Hästen behöver en rejäl vila. Det har han inte haft sedan treåringssäsongen och det är två år sedan. Om jag får bestämma så startar han inte mer i år. Jag ska ta ett snack med huvudägaren Rune Andersson och inget är spikat innan dess, säger Lutfi Kolgjini.

”Ska få koppla av vid havet”

Going Kronos har tagit fyra segrar i år och tjänat 1,6 miljoner kronor. Men han har svikit i stora sammanhang som Elitloppet och Hugo Åbergs Memorial. Även i andra stora lopp har den karismatiske stjärnan inte räckt till. På Tingsryd vann Going Kronos i överlägsen stil men ”Ludde” är inte helt nöjd med hästen.

– Det finns vissa små detaljer som måste justeras. Jag vill inte gå in på exakt vad det är men det är inga stora saker.

– Först ska han bara få koppla av nere vid havet och lufsa i vattnet. Jag vill att han ska få må riktigt bra i ett par månader. Sedan börjar uppträningen framåt senhösten och så siktar vi på nästa år. Då ska han komma ut väl förberedd och hungrig igen, säger Kolgjini.

Så det blir ingen start i Frankrike i vinter?

– Det blir det absolut inte. Den här gången tänker jag fullfölja vilan och vinterträningen.

Michael Carlsson/Minimedia