Därför satsar ATG på V75 utomlands

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-12

”Ett väldigt stort steg”

Nu satsar ATG på spel i utlandet.

På lördag flyttar V75 till Norge.

– Det är ett väldigt stort steg när vi tar det finaste vi har till Norge, säger ATG:s vd Remy Nilson.

Spel utanför Sveriges gränser växer för varje dag. Nu på lördag tas ett stort steg i utvecklingen då V75 flyttar utomlands för en vecka. Momarken i Norge får hand om omgången och ATG:s vd Remy Nilson tror att detta kan bli ett vanligt förekommande framöver.

– Vi kan sammarbeta obegränsat mellan varandra i Norden. Går det bra denna gång är det inte omöjligt vi samarbetar mera framöver.

Förra året spelades det för 991 miljoner till svenska travtävlingar och det var en uppgång med 30 procent jämfört med året innan. Av den omsättningen stog danskarna för 52 procent och finnarna 29 procent.

– Det är fin utveckling på travspel i Norden just nu. Jag tror det är bra med ett Nordiskt samarbete. Båda poolerna växer när vi går samman och det blir ingen sämre kvalité på hästarna.

Sportsligt kommer det gå till efter Norges regler. Det betyder bland annat att man inte får använda körspö samt att voltsystemet är lite annorlunda. Spelmässigt blir det helt efter ATG:s regler och det kommer inte bli någon skillnad gentemot andra V75-omgångar.