”Trodde det var ett aprilskämt”

I dag slog det ner som en bomb.

Solvalla ska flytta och bli världens modernaste travanläggning.

– Jag trodde det var ett aprilskämt först, säger spelexperten Micke Nybrink om nyheten.

Vad tycker du om att Solvalla flyttar?

Åsa Elmroth, tv-profil på TV4: Det låter hur spännande som helst med tak över arenan. Jag har inte hört det här innan så det kom som en överraskning. Solvalla har gjort massa roliga saker sedan Stefan Lundborg kom till banan och de kallar ju det för Solvalla i förändring. Det här kan sägas är ett stort steg i förändringen.

Micke Nybrink, spelexpert: Jag trodde det var ett aprilskämt först. Jag har gått på Solvalla i 30 år så det här känns overkligt, men spännande.

Kjell Brandt, Solvallatränare: Det här hade jag inte en susning om. Jag visste om sammarbetet med Brommapojkarna men inte att de skulle flytta banan. Det låter bra med tak över arenan men det känns lite overkligt.

Lennart Forsgren, kusk och tv-expert: Det låter stort och helt fantastiskt. Att köra inomhus vore inte fel. Jag gillar alla förändringar och det här känns som en fräck idé.

Jörgen Sjunnesson, kusk: Jag såg det precis på nätet men jag har tyvärr ingen uppfattning om det just nu.

Johan Edlund, tv-profil: Jag har inga åsikter nu. Jag måste läsa på ordentligt först. Jag lovar att läsa på när jag hinner.

Erik Adielsson, stjärnkusk: Spontant måste jag säga att det här låter jättespännande. Samtidigt står ju travet inför ett flertal problem som totoskatten och nätbolagen och man vet ju inte var sporten står om fem år. Som sagt, det här känns väldigt spännande men jag är dock inte tillräckligt påläst för att säga något mer. Jag ska så fort som möjligt försöka sätta mig in i det hela och sedan skapa min egen uppfattning.

Marie Hyllander, PR-chef på ATG: Jag har bara läst lite om de, men jag är inte insatt. Jag måste veta mer om jag ska kunna uttala mig.

Björn Goop, stjärnkusk: Jag är inte insatt. Jag har inga åsikter. Men nya idéer är alltid bra.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!