Lördagens Gulddivision lyfts bort från V75

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Lördagens Gulddivision platsar inte på V75-kupongen

avChristoffer Wickman

TRAV

Bara sju hästar till start.

Då lyfts lördagens Gulddivision bort från V75-kupongen.

– Vi vill ha en så intressant och spelvänlig V75-omgång som möjligt, säger Lars Ågren på Axevallas sportavdelning.

Travets elitserie V75 avgörs på lördag på Axevalla, men Gulddivisionen med 200 000 kronor i förstapris, lyfts bort från V75-kupongen – till förmån för Lördagsloppet.

Anledningen: endast sju hästar anmäldes till loppet.

Nu kommer Gulddivisionen istället att avgöras före V75-tävlingarna, som lopp tre.

”Läge att utnyttja det”

Lars Ågren på Axevallas sportavdelning berättar hur Axevalla tänkte, när de lyfte bort Gulddivisionen från V75-kupongen.

– Jag förstår att det blir debatt kring det här, säger Lars Ågren och fortsätter:
– Vi hade en dialog med Peter Wallin på ATG angående det här under söndagen, och man kan tycka både och givetvis vad gäller det att vi lyfter bort Gulddivisionen från V75-kupongen, men vi vill ha en spelvänlig V75-omgång i grunden.

Har ni fått några reaktioner?

– Ja, det har vi fått, men det har mestadels varit positivt. Sedan finns det ju självklart de som tycker att man ska lyfta fram Gulddivisionen och de mer kända hästarna på en V75-omgång, men då det bara anmäldes sju hästar till lördagens Gulddivision så valde vi att ta bort det loppet från V75-kupongen, säger Lars Ågren och fortsätter:
– Vi vill ha en så intressant och spelvänlig V75-omgång som möjligt, det är grunden till att vi bestämde oss för att göra så här. Det finns ju en anledning till att Lördagsloppet kom till för några år sedan, att vi nu har den här möjligheten och den här gången tyckte vi det var läge att utnyttja det.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75