Micke Nybrink

Succé för Micke Nybrinks V75-tips

Av: 

Mattias Karlsson

TRAV

Micke Nybrink är spelexperten att följa just nu.

Vår populäre medarbetare har gjort avtryck med sina spikar och drag den senaste tiden.

– Jag ger mig fasen på att lita blint på mig själv, säger han.

Många talar om Micke Nybrinks spelform i vinter.

Per Skoglund har läst högt ur hans krönika hos Sportbladet Trav 365 i V75 Direkt.

Micke Nybrink är något av travexperternas familjefader.

Han har blivit stilbildande i både text och tv.

– I mina tips tar jag inte så mycket intryck av andra och lyssnar inte för mycket på allt snack, säger Nybrink.

Vår medarbetare har radat upp vinnare.

Heta drag varje vecka

Den 6 januari på V75 på Bergsåker hade han båda vinnarna Tand Tuff och Vic de Lux som drag och spelidéer – båda streckade till blott fem procent, och med oddsen 13,08 respektive 10,73.

Nybrink skrev: ”Vic de Luxe är en typisk vinterhäst som gillar hård bana och broddar i skorna. Formen är strålande, han vann på V75 senast och läget kan ge honom en drömresa. Han är treprocentare och det är alldeles galet.”

Den 13 januari på V75 på Jägersro tjatade han hela veckan om vinnaren Global Unlimited som slog storfavoriten Erwin, han spikade till 15 procent på strecken och oddset 4,84.

Nybrink skrev bland mycket annat: ”Obegränsat bra är han – i alla fall för klassen. Han är utan tvekan mitt dunderdrag i omgången. Utan strul ger han storfavoriten duktigt med stryk.”

Den 20 januari på V75 på Romme satt spiken Divine till 28 procent på strecken och oddset 2,74.

Förra lördagen på V75 i Kalmar satt spiken Minnestads Ecuador som var långt ifrån favorit med tolv procent på strecken och oddset 8,74.

Stora pengar väntar

Den här lördagen fortsätter den ständigt turnerande V75-cirkusen till Åby i Göteborg med storjackpott på 53 miljoner kronor.

Hörru Micke; vilka är de tre viktigaste punkterna att tänka på när det är V75 på Åby?

– 1) Att ledaren inte har samma fördel i och med dubbla open stretch (extraspår invändigt på upploppet). 2) Att leta skrällar som är startsnabba och har bra spår, rygg ledaren och lucka. 3) Att det som vanligt är oerhört jämnt i de flesta loppen, guldloppet undantaget.

Snyggt; då vill vi också ha de tre viktigaste punkterna att tänka på när det är så stor jackpott på V75?

– 1) Var inte rädd för att spika en klar storfavorit. 2) Om du tar många hästar i ett lopp, ta alla, eller möjligen plocka bort de tre mest spelade. 3) Läs på i lopparkivet och lämna in sent.

När du ändå är i gång; kan du fortsätta med vilka de tre viktigaste punkterna är att tänka på när det är V75 på vintern?

– 1) Bakspår eller tillägg är inte alls så dåligt som många tror. 2) Bästa hästen vinner oftare än på sommaren. 3) Kolla alltid underlaget och räkna med att det blir sämre än de tror.

Till sist då; nu när du äntligen fått igenom din stora ”käpphäst” att det ska bli 16 unika ekipage i Elitloppet, vilken förändring väntar du på nu?

– När det gäller just Elitloppet att det blir sex hästar med framspår bakom bilen, två med bakspår, då får alla en vettig chans. Spår sju och åtta är alldeles för stor nackdel.

Hundraprocentig på spikarna

Vi lämnar Micke Nybrink i fred resten av dagen för att han ska dyka in i lopparkivet, komma ut med dollartecken i ögonen och skriva med glödande tangenter.

Nybrinks tips, analys och välformulerade text läser ni på Sportbladet Trav365 från fredag morgon och i Sportbladets fredagstidning.

Hos oss är enda stället du kan ta del av hans spelidéer till V75 varje vecka.

En annan het travexpert hos Sportbladet Trav365:s stall är Carl Wangle.

Han är hundraprocentig med sina spikar i vår V75-tv under 2018, han satte V75 i samma program i början av året och han satte V86 till utdelningen nästan 70.000 kronor i vår liverapportering förra onsdagen.

Sportbladet Trav365:s V75-tv med djupanalyser finns online från fredag eftermiddag, vår liverapportering till V75 startar klockan 15.00 på lördagar.

Läs på, ta intryck av flera av våra experters idéer och ta egen ställning.

Vi skrapar med fötterna och frustar för lördagens jättejackpott på spelvänliga Åby med sina händelserika lopp.

Missa inte att hänga på för att bli en vinnare.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink

V75

Spel

Hästar

Trav