”Jag fortsätter att köra mot nya segrar”

Publicerad:
Uppdaterad:

Kontio tog sig förbi drömgränsen – vann lopp 9 000

Foto: kanal75

9000 segrar!

Här passerar Jorma Kontio den magiska milstolpen.

– Jag har kört i 45 år, och fortsätter köra mot nya segrar, säger Jorma Kontio.

Innan Eskilstunas tävlingar på tisdagskvällen var Jorma Kontio måttligt optimistisk.

– Jag har inga riktiga favoriter i kväll, men man kan hoppas, säger stjärnkusken.

Men redan i kvällens första lopp slog han till. Det var hästen Victor Mile som hjälpte Kontio passera den historiska gränsen: 9000 segrar. Segern var helt överlägsen, och hästen vann med 10 längder.

Kontio är nordens segerrikaste kusk genom alla tider och har dessutom vunnit 9000 segrar under en karriär på 45 år i sulkyn. Ett imponerande snitt på 200 segrar per aktivt år.

”Var kul”

Så här sa kusken i vinnarcirkeln direkt efter segern:

– Det var kul. Jag har kört hela livet och nästa år är det 45 år sedan jag körde första loppet. -67 tog jag min första seger. Jag har fått köra fina hästar under tiden och det har också hela tiden varit roligt att köra.

Hur ska du fira seger 9 000?

– Inte på något speciellt sätt, jag fortsätter som vanligt. Det tar lång tid att komma så här långt, jag har kört i 45 år men jag har alltid haft turen att få köra mycket bra hästar och haft mycket bra personer runt omkring mig.

Vilken är den bästa häst du kört?

– Järvsöfaks är i en egen klass, även Varenne. De två är i absolut världsklass och två av de bästa hästarna som någonsin fötts. Det är en stor ära att ha fått köra dem men även det ”vanliga” vardagstravet är också kul, säger Jorma Kontio till Trav365.

Trav365, Minimedia

Publicerad: