Så ska Parkin ta en ny V75-seger

TRAV

Henrik Svensson succéår – redan passerat fjolårets siffror

Han har gjort succé i år och redan slagit fjolårets siffror.

På lördag kan Henrik Svensson få nya framgångar – är storfavorit med Parkin på V75.

– Året har varit bra, men jag vill vara med på V75 och större lopp ännu mer, säger han.

Bergsåkerproffset Henrik Svensson har lovordats för sina fina framgångar hittills i år.

Det har gått bra, riktigt bra för tränaren som har sin bas i Matfors. I fjol körde Svensson in 2 300 000 kronor till stallet. Redan nu har han passerat de siffrorna med knappt 300 000 kronor.

– Det har varit bra tycker jag. Vi har fått in lite fler hästar och haft lite framgångar, säger den lågmälda tränaren.

Vad har du för mål inom travet? Hur ser drömmarna och framtiden ut?

– Jag har inte haft något direkt mål. Vi ska bygga lite fler boxar nu och ta in lite fler hästar. Det är klart att man vill vara med lite mer i V75 och större sammanhang, men då krävs lite fler hästar (40 stycken på listan i dag). I och med framgångarna är det fler hästägare som ringer och jag har fått in hästar, det känns bra, säger Henrik Svensson.

Många säger att du har potential att bli nästa stortränare, vad säger du om det?

– Det är roligt att höra, men det är inget som jag har gått och tänkt på innan. Vi jobbar på som vi har gjort innan, så får vi hoppas att det fortsätter gå bra.

”Ingen säker spik”

På lördag startar stall Svensson två hästar på V75 som avgörs på Gävletravet. I sista avdelningen blir han storfavorit tillsammans med trav-Sveriges nya kelgris Parkin. Parkin har vunnit fyra av sju lopp i år och sprungit in lite över 600 000 kronor. Nu är det tänkt att den summan ska ökas på med ytterliggare 300 000 kronor.

– Jag vet inte om jag har så mycket att säga om honom, han känns fortsatt fin i alla fall. Det blev lite sparat i mål senast och det blir barfota runt om igen.

V75-spelarna undrar säkert om han kan hålla ledningen från spår ett. Vad tror du?

– Jag är tveksam om han kan hålla spets, men jag ska göra ett allvarligt försök. Jag vet att Mellby Sambuca är snabb ut, men jag vet inte hur snabb den hästen är. Jag får köra så fort det går.

Han var riktigt kvick senast, då körde du utan tussar i öronen, hur gör du nu?

– Jag har inte bestämt mig än. Senast bestämde jag precis innan jag körde ut, så kommer jag göra nu också.  Jag tror att han kan öppna lika bra från start med tussar i öronen nu, nu vet han vad han ska göra, säger Henrik Svensson.

Kan man spika Parkin?

– Det är ingen säker spik. Jag tycker det är ett tufft lopp, men han är jättebra...

”Behövt bättre läge”

I Gulddivisionen startar stallets andra V75-häst från spår 10.

– Jag hade behövt ett bättre läge för att vinna. Det måste till väldigt mycket tur och att de andra kör väldigt hårt mot varandra. Men hästen har toppform i alla fall och helt chanslös känner jag inte mig när vi åker ut.