Så har de blivit rika på banan

Uppdaterad 2012-05-30 | Publicerad 2012-05-29

Profilerna som tillsammans vunnit över 70 miljoner på Åbytravet

Här är profilerna som blivit rika på Åbytravet

Storspelaren Christer Eriksson och hockeystjärnorna Kristian Husellis och Tommys Salo har vunnit miljoner på banan.

– Jag älskar Åby, säger Christer Eriksson.

På onsdag gör V86 ett stopp på Åbytravet. Spelformen har lämnat Solvalla för åtta veckor framöver och första stoppet är Åbytravet i Göteborg.

För V86-spelarna blir något nytt att tänka på då banan har dubbla openstretch.

En som gillar Åbytravet är storspelaren Christer Eriksson som vann 60 miljoner tillsammans med sina vänner i januari i år.

Christer Eriksson var hjärnan bakom systemet som kostade 400 kronor, systemet var dock en del i ett större.

”Älskar Åby”

Åbytravet är Chrilles favoritbana – just eftersom banan har dubbla openstretch.

– Jag älskar Åby. När jag hade ATG-butik spelade vi alltid hårt på V65 på Åby på torsdagarna. Det är intressant med open stretch, loppen blir annorlunda. Vi spelade alltid med dubbla insatser då, det var ”Dajmen” som lärde mig det.

– Travet är så sönderanalyserat i dag och det står om alla hästar överallt i stort sett. Med tanke på open stretch får man tänka på ett annat sätt. Vi kanske ska göra som Svanstedt vill, öppna open stretch på alla banor, har han sagt i en tidigare intervju.

Spikade Goops häst

Även hockeystjärnorna Tommy Salo och Kristian Huselius har blivit V75-miljonärer på just Åbytravet. Tillsammans har de vunnit 11,5 miljoner på banan.

För fyra år sedan satte Huselius sjuan efter att fått tips från kompisen Björn Goop. Goop hade tipsat om att stallets häst Global Investment skulle gå barfota runtom och Huselius valde att spika hästen i den sista avdelningen.

Hästen vann och Huselius hade två system med alla rätt. Sjuorna var värda nästan 2,5 miljoner och med femmor och sexor blev hans vinst 5 926 500 kronor.

”Helt rätt ute”

2010 slog Tommy Salo till och satte sjuan när det var Extra V75-tävlingar i samband med Kungapokalen på Åbytravet.

Vinsten blev hela 5,5 miljoner kronor.

– Jag var helt rätt ute den gången och trodde mycket på skrällarna som vann. Jag hade gjort ett system utan spikar och gick kort i ett par lopp i stället, har Salo berättat för Trav365.