OS-laddningen: Trav

TRAV

OS-hjälten Magnus Jernemyr och hans lagkamrater tog Sverige till handbollsfinal.

Under OS laddar Jernemyr med sin stora hobby trav.

– Det är en perfekt avkoppling mellan matcherna, säger Jernemyr direkt från OS-byn.

Magnus Jernemyr, 36 år, är en av landets största handbollsstjärnor och just nu är Jernemyr en av landslagets viktigaste pjäser i OS-dramat. Under onsdagen vann laget sin kvartsfinal mot Danmark, och på fredag väntar en spännande semifinal mot Ungern.

– Matchen mot Danmark var bra, riktigt bra. Vi genomförde matchen på ett jättebra sätt och vi fick det dit vi ville. Försvarsspelet och målvakten var jättebra, allt blev perfekt, säger Magnus Jernemyr.

”Helt sjukt”

Efter matchen varvade försvarsbjässen ner med trav. Jernemyr åkte direkt från arenan till hotellrummet där han kollade på Solvallas V86-omgång i repris.

– Man måste alltid gå igenom och se resultaten. Man förundras varje gång Stefan Melander kommer ut med sina monster. Det är fan helt sjukt hur bra Tidied Accelerator var och varje vecka har han någon ny häst som går otroliga lopp. Det är inte många tränare som har hästar som tål sådana lopp, det är jäkligt häftigt att se.

”Ska läsa på riktigt hård”

På lördag är det V75 på Örebrotravet. Jernemyr spelar semifinal på fredag och finalen på söndag. Det gör att han har en ledig V75-dag. Något han jublar över.

– Jag kommer ha lite dötid nu så den här gången ska jag läsa på riktigt hårt. Jag har inte kollat någon ännu, så jag kan inte ge några tips, men jag ska följa loppen på lördag vilket blir roligt. Hade OS-finalen gått på lördag hade det så klart gått före, men man har sina rutiner så det är skönt att koppla av med travet på lördagarna. Det är kul att man kan följa sitt intresse även här, säger Magnus Jernemyr.

Även på det privata planet är det trav som gäller för Magnus Jernemyr. Sedan en tid tillbaka är han tillsammans med montéryttaren Malin Berås som blivit norsk mästarinna i monté.