”Bra chans – han är vår DD-spik”

Expertens DD-tips – söndag 19 november

Av: Martin Berg

Publicerad:
Sportbladets travexpert Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla, söndag 19 november.

Spelstopp GS75 15.50

DD 17.30

TV12 15.30

ATG Live 12.30

DD-1

Rankning: 1–4–3–10–9–6–2–7–8–5.

Kommentar: Normalt sett hade National Prince varit stenklar med de här förutsättningarna, men nu är han faktiskt ”bara” klar. Eller med andra ord är det en bra chans i ­stället för en toppchans. Uppgiften ser onekligen väldigt bra ut hur som helst, men han har varit struken (för halsen). Ett ­litet aber, men förhoppningsvis är formen rätt intakt ändå. ­Nyckeln till framgång den här gången är att hålla ­ledningen. Hotet, och det är inget man viftar bort hur lätt som helst, finns definitivt i Etosha Boko. En duktig häst som aldrig ger upp. Har två vinster på två försök med Ohlsson. Kan ladda från start men är också bra om han sparar krutet till slut.

DD-2

Rankning: 2–7–12–4–3–1–9–10–8–11–5.

Kommentar: Startsnabba Sigel Doc är i form och har begåvats med ett smaskigt läge. Borde testa att ta chansen i ledningen och det kan hålla hela vägen. Det saknas dock inte motbud. Mellby Estella var klart positiv senast och blev gladare i och med strykningen då förutsättningarna blev bättre. Blandar sig i, om hon är lika bra igen. Både kapacitets- och formmässigt är Maintainability riktigt bra, men spåret hjälper så klart inte till. Med på ren grundkapacitet. Formen är svårbedömd på Mellby Elegant efter en ­längre paus. Gör alltid bra prestationer när formen finns och är ­säkert genomarbetad inför den här comebacken. Möljlig.

DD-systemet 4 rader

DD-1: 1 National Prince.

DD-2: 2–7–12–4.

Vem tar spets?

DD-1: Klart att det ser bra ut för National Prince, men det finns seriösa hot i Cantab G.T. och Etosha Boko.

DD-2: Här har Sigel Doc både kvickheten och utgångsläget. Frågan är bara om distansen ger ett annat taktikval? Nja.

! Statistikvinnarna

DD-1: Med åtta vinster på 24 starter vinner Louie Brodde i snitt var tredje lopp. Fyra av åtta på aktuell distans också.

DD-2: Inga supersiffror kanske, men Mellby Estella har i alla fall vunnit tre av sina elva lopp. Mer än var fjärde gång.

Publicerad: