”Har kostat mig fem miljoner”

TRAV

Läs chatten med Roger Walmann

Roger Walmann chattade tidigare under dagen med Trav365:s läsare.

Här är läsarnas frågor och Walmanns svar.

Moderator säger: Chatten med Roger Walmann börjar om några minuter.

hej säger: har du någon berg vinnare på v75?

Roger Walmann säger: Bergsäker vinnare har jag inte. Men Mellby Smaragd har en bra chans och outsider på Lark Kronos.

harsparre1 säger: Hej Roger, när vinner Colombian Necktie nästa gång?

Roger Walmann säger: Så snart som möjligt för min del. Men han har problem att räcka mot vinst mot dem alla bästa. Antingen blir det Gotlandslöpningen eller Hugo.

vilken är din mest lovande treåring i dagsläget? säger: Vad jobbar du helst med, franskt eller amerikanskt blod?

Roger Walmann säger: Tyvärr, är det så att mina hästar har blivit tre fyra månader försenade av kvarkan. Men vi har en bra bredd, men ingen som märkt ut sig ännu. Om vi ser i siffror så har vi säkert tappat cirka 4 till 5 miljoner. Det var en hård knäck för mig.

Hej roger. tror du mellby smaragd kan slå Hepburn Broline imorgon säger:

Roger Walmann säger: Alla Svanstedts hästar är svåra att slå, men det är svårt att ta 20 meter på min.

säger: du bruker sveriges beste kusk, kan du sammenligne noen av hans trekk med ulf, ørjan er jo en flott posisjonskjører, men ulf var ulf, hilsen arild røste svelvik

Roger Walmann säger: Ingen kusk är lik Ulf, men Örjan är den som är näst bäst i alla fall. Ulf var inte travkusk, han var konstnär. Det var det värsta jag skådat inom det här yrket.

säger: Hej! Vilka egenskaper hos Johan Untersteiner ser du som hans främsta kuskegenskaper?

Roger Walmann säger: Hans klok och påläst och hans lugn. Han påminner mycket om Örjan Kihlström med lugnet och att inte förivra sig. Han läser alltid på och vet vilka han möter. Han har stor potential på många områden.

Roger Walmann säger: Jag tycker om folk och hästar som gör sitt jobb bra. Och det gör Johan.

säger: vilket lopp önskar du helst vinna? Elitloppet eller Prix d´Amerique?

Roger Walmann säger: Det är jävligt svårt val. Jag tror att Prix d´Amerique är svårare med lång distans och Vincennes bana. Men det är målfoto vilket man vill vinna.

vad kan calamara donna gå för tid på söndag??? mvh o lycka till..jani säger: hej hur fort kan calamara gå på söndag tror du??? mvh jani

Roger Walmann säger: Det är väldigt svårt att säga, men hon följer med i alla tempo. Men hon kan nog inte vinna loppet helt själv. Det är svårtippat men hon ska nog kunna gå en 14,5-15-tid. Men hon går med i alla tempon.

Anders från Malmö säger: Vad gör Giant Diablo nu?

Roger Walmann säger: Giant Diablo är dräktig med Donato Hanover. Hon är i USA. Hästen som tangerade världsrekordet en timme efter Giant Diablo!

Hur ser en säger: Hej! Hur ser en vanlig dag ut för dig? När går du upp på morgonen?

Roger Walmann säger: Jag är en sådan fruktansvärd vanemänniska. Går upp halv sex och är i stallet kvart över sex, alltid. Sen börjar vi köra hästar cirka kvart över sju. Sen är det full rulle med träning av hästarna fram till lunch. Om det går är jag hemma till lunchtravet och sen åker jag till stallet och går igenom alla hästar. Jag kör nog mellan 10 och 15 hästar.

bonnlpp säger: När du har chans att åka på semester vart åker du då helst?

Roger Walmann säger: Helst till ett varmare ställe i och med att man fryser så mycket här i norden. Har varit i Sydafrika och Jamaica, Australien och Nya Zeeland. Och helst inte där jag möter min granne. Jag vill se nya saker och ting.

säger: Rune US leder från start till mål eller?

Roger Walmann säger: Det hoppas vi på, men inom trav kan man inte vara säker på någonting.

säger: HEJ ROGER! Är hela stallet friskt nu? Vilken är er bästa chans under helgen? Lycka till i helgen! M.V.H. Jörgen i Värmland.

Roger Walmann säger: Hela stallet är friskt, men tyvärr har det varit efterdyningar på vissa hästar som haft slem i halsen. Alla har väl inte varit hundraprocentiga i prestationerna. Och bästa chansen? Men jag tror mycket på Prada Hall på söndag. Det är nog ett bra spel för han blir inte favorit.

Vasse i Kalmar säger: Hej Har även hört att du är en riktig gourmet och lär gilla italiensk mat. Vilken är din favoriträtt och din favoritdryck? Någon speciell favoritrestaurang och favoritvin?

Roger Walmann säger: Det ser du ju på kroppen min, ha ha. Jag tycker om det mesta av god mat. När det gäller italiensk tycker jag om en bra risotto. Inom vin amaroneviner älskar jag. Men La Mazarina i New York är riktigt bra.

Roger Walmann säger: Och då äter jag kalvlever när jag är där.

John säger: Har läst att din lärling Johan Untersteiner ska ta över efter dig. Varför det? Och när ska du sluta?

Roger Walmann säger: Det blir inte inom kort tid. Och varför är för att jag skulle tycka att det hade varit roligt om det här drevs vidare. Och sen kommer jag att hjälpa min dotter, men jag är inte säker på att hon vill ha så mycket hästar. Men det är ett väldigt hårt yrke för en tjej. Men vill hon ta över något så ska jag hjälpa henne. Och så tycker jag att Johan har tagit tillvara på de chanser han har fått av mig.

säger: Hej. Såg att Magic Space nyligen kvalade, när ser vi honom tävla igen? Hälsningar Linda

Roger Walmann säger: Om allt går som det ska så hoppas jag att han kommer ut om 14 dagar, men han har lite poäng.

Moderator säger: Vi tar två frågor till.

säger: har du nån förebild inom travet?

Roger Walmann säger: Ja, förebilder har jag alltid. Det är ingen speciell man eller människa, utan snarare de som driver en bra träningsrörelse. Och sen tycker jag det inte finns någon vits att se upp till folk.

Peter säger: Hej Roger! Om du fick spika en högoddsare, vem skulle det bli? Vilke av dina hästar anser du ha störst vinstchans?

Roger Walmann säger: Jag spelar aldrig, så jag vet inte. Men själv tror jag på Lark Kronos. Det är en skräll som kan vinna.

Moderator säger: Trav365 tackar Walmann och läsarna chatten.

Roger Walmann säger: Tack för intresset för min person och tränarrörelse. Lycka till med spelet och ett bra travår!