Trav

Untersteiners mörka vecka

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

Foto: ATG Live, Kanal75

TRAV

Ena veckan hyllad V75-mästare – nu kritiserad och förföljd av otur.

Det har svängt fort för Peter Untersteiner som har haft en jobbig och mörk vecka.

– Jag har mått dåligt så klart, säger han.

För ungefär två veckor sedan blev Peter Untersteiner hyllad när han vann V75-mästaren med Rocket Power. Han besegrade ingen mindre än Commander Crowe på Åby och storskrällen var ett faktum. Förra lördagen var det upplagt för en nu V75-triumf för Halmstadtränaren. Med Carmen Launcher så var chansen till seger god på hemmabanan och Untersteiner var mycket optimistisk på förhand. Men både häst och kusk var lite för het den dagen och ekipaget orsakade två omstarter och blev diskvalificerade. Många V75-spelare blev besvikna eftersom de flesta hade hästen som singelstreck. Men mest besviken var nog hemmatränaren själv som fick åka av banan och skämmas samtidigt som loppet sedan kördes på banan.

– Det var väldigt klantigt med Carmen Launcher. Jag mådde dåligt så klart, jag hade ju bara mig själv att skylla. Jag hade ställt i ordning henne till det loppet, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– Men det är bara att bita i det sura äpplet, kavla upp ärmarna och gå vidare.

”Flippade ur”

I går på Örebrotravet var oturen framme för Peter Untersteiner – igen. Han hade åkt hela vägen från Halmstad för att köra en häst på V75, Paladin November som han tidigare haft i träning. Det hela såg ut att gå bra ända tills det blev omstart i V75-7. Hästen stressade upp sig och vägrade att vända upp och springa mot start. Tränare och personal på banan försökte hjälpa Peter Untersteiner att vända hästen men det gick inte. Trots att hästen stegrade sig och försökte få ur Untersteiner ur sulkyn så gjorde han ett sista försök. Men väl i volten så vände hästen åt fel håll och fick tas av banan.

– Han ville bara springa hem och var oregerlig. Han var jättefin i värmningen och i första starten men sen så flippade han ur. Han har haft det i sig sen han var liten. Men han har aldrig gjort så för mig och inte i Finland (där han nu tränas) vad jag vet.

Du åkte upp till Örebro bara för att köra en häst, sen händer det här. Det måste kännas jobbigt?

Jag har varit med förr, så det är lugnt. Det är måndag igen imorgon och jag kommer igen. Jag är inte slut bara för det här. För två veckor sedan när jag vann V75-mästaren var jag hyllad ju, jag njuter fortfarande av det, säger Peter Untersteiner.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!