Trav

Mannen som slår Stig H på fingrarna

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Timo Nurmos, Åke Svanstedt, Olle Goop och Stig H Johansson.

Alla är de stortränare med hög segerprocent på sina hästar.

Men en liten Mantorpstränare vid namn Ralf Karlstedt slår stortränarna på fingrarna.

– Året har börjat riktigt bra, säger Karlstedt.

Ralf Karlstedt driver en liten tränarrörelse vid Mantorpstravet och har nio stycken hästar i träning. Karlstedt driver sin rörelse tillsammans med sin sambo och året har börjat riktigt bra – minst sagt.

Karlstedts hästar har vunnit tre av nio lopp vilket ger stallet en segerprocent på 33 – en siffra inte ens självaste Stig H Johansson kan matcha.

– Jag har lite hästar i träning men det har börjat riktigt bra i år. Men det började egentligen redan i höstas då hästarna började gå bra. Vi försöker hålla hästarna glada och fräscha hela tiden och just nu ser det bra ut i stallet, säger Ralf Karlstedt.

”Avgifterna ökar – men inte prispengarna”

Men trots framgångarna den senaste tiden ökar inte antalet hästar i träning för Mantorpsproffset.

– Nej, det är väldigt dålig fart. De stora tränarna klarar sig alltid, de har fullt med hästar. Men för oss mindre är det svårt och när alla avgifter går upp men inte prispengarna, ja då blir det tuffare och tuffare att klara sig, säger Karlstedt och fortsätter:

– För att synas måste man vinna lopp, och för att vinna lopp måste man ha bra hästar. Jag tycker prispengarna är för dåliga och ”matlapparna” borde vara högre än vad de är i dag. En häst kostar runt 8 000 i månaden, och ägarna blir ju glada bara de får in några tusenlappar i prispengar så det täcker lite av månadskostnaden. Hästägarna måste känna att det finns en chans.

Reklamhäst

Stor del av Karlstedts framgångar står löftet Meadow Star för. Meadow Star har visat prov på enorma fartresurser och hästen ståtar nu med tre raka segrar.

– Ja, han vinner hela tiden och det är en riktigt bra häst med hög kapacitet. Han är stark och rejäl men har problem i starten. Han vill för mycket när starten går och slår ofta ihop och galopperar. Ska han kunna hävda sig längre fram så måste han lära sig att sköta sig bakom bilen, men det är en väldigt bra häst.

Till sist Ralf, vad heter nästa vinnare från ditt stall?

– Meadow Star den 16 februari.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!