”Han känns underbar”

TRAV

Lutfi Kolgjini om Garland Kronos

Foto: Kanal 75

Lutfi Kolgjini är mannen i fokus den här veckan.

Under tisdagen har han 20 hästar till start på Jägersro.

I Hugo Åbergs Memorial höjer han ett varningens finger för Garland Kronos.

– Hästen kändes underbar i sista jobbet och jag har god feeling, säger Kolgjini.

Det är som vanligt full fart hos den färgstarke trav-profilen. Men den här veckan har han lite extra mycket att stå i. Under måndagskvällen anordnar han auktion på Jägersro med drygt 60 välstammade unghästar. Dessutom går tidigare Åbergs-vinnaren Citation under klubban.

På tisdagen – med extra V75 och Hugo Åbergs på Jägersro – har han 20 hästar till start. Och under veckoslutet har Ludde stora intressen på andra sidan Atlanten. På torsdag väntar kval för de tvååriga stona Nimble och Nice Kronos i Merrie Annabelle på The Meadowlands. Dagen efter går Raja Mirchi och Noak L.B. ut i försök till Peter Haughton Memorial på samma bana. Och slutligen på lördag ska Moonlight Kronos försöka kvala in till Hambletonian Oaks.

– Det är full rulle och en hektisk vecka. Men vi har allt under kontroll och jag sover gott om nätterna. Jag har precis haft möte med min duktiga personal och allt är planerat och klart, säger Lutfi Kolgjini.

– Dessutom är det mycket folk som besöker gården i dagarna och många internationella gäster. Men det är bara trevligt och jag hoppas och tror att det blir en kul vecka.

Kapacitet för att matcha de bästa

Han har själv vunnit Hugo Åbergs Memorial med Revenue tidigare. I år slår han ur underläge med Garland Kronos. Hästen galopperade i sista sväng senast utan förklaring. Gången innan var han tvåa bakom Triton Sund i Copenhagen Cup och stretade emot länge från ledningen.

– Det passar oss bra att slå ur underläge. Jag vet att min häst har kapacitet för att matcha de bästa om han har en bra dag. Efter sista jobbet i fredags har jag faktiskt fått god feeling. Han kändes nämligen underbar då, säger Kolgjini.

– Han är mycket snabb ut men kan inte ta ledningen från Jaded när han har spår så här långt ut. Vi får hoppas att vi kommer ner i ett bra slagläge och att det blir hårt tempo. Dessutom kommer han att tävla barfota runt om. Det blir första gången på nästan två år och det blir intressant.

– Torvald Palema är bästa hästen i fältet men han har också sämsta läget. Jag känner mig inte slagen på förhand och Garland Kronos kan matcha det här gänget om det stämmer fullt ut.

Michael Carlsson, Kanal 75