”Har en 72-årig beundrare”

TRAV

Läs Johnny Takters chatt med läsarna

Moderator säger: Nu börjar chatten med Johnny Takter.

Vilken är din bästa chans i Halmstad världens bästa kusk som du e =) ?? säger: Vilken är din bästa chans i helgen?

Johnny Takter säger: Jag har lite outsiders, men jag kan inte säga att jag har någon toppchans. Men jag kan bjuda på en häst: Luddes Robin K. vinner.

säger: Vilket är ditt bästa travminne?

Johnny Takter säger: När jag vann Enjoy Lavec World Trot Derby. Det var ju gamla Hambletonian egentligen. Jimmy ringde mig på måndagen och förstakusken hade hoppat av och då ringde min bror om jag ville hoppa in. Det var inget som var planerat. Mycket känslor att få vinna det med sin bror.

Malin Boman säger: Igår avgjordes Sprintermästaren där din kompis Ludde vann. Du har själv vunnit Derbyt. Vilket årgångslopp tycker du är det största?

Johnny Takter säger: Derbyt. Det är det ultimata för alla. Absolut störst.

Sigge säger: Vem tycker Du är sveriges bästa tränare?

Johnny Takter säger: Det finns i alla fall tio proffs som jag respekterar och många bra amatörer också. Men den som ligger i topp i ligan är bäst.

Johnny Takter säger: Men jag tycker nog att Lutfi som plockar fram alla kanoner är bäst.

vem är den bästa häst du kört? säger:

Johnny Takter säger: Moni Maker. Jag har kört den ett tio-tolv gånger. Hon var stabil och presterade varje gång hon startade. Det var en undantagshäst.

jacke säger: Tjena . är EXCALLABUR en säker spik imorgon?

Johnny Takter säger: Det kan det vara. Distansen är ett frågetecken. Men det är en väldigt fin häst.

Patrik Jakobsson säger: Ni reser ju ganska mycket som travkuskar . Vad äter ni för mat? Blir det bara McDonald's?

Johnny Takter säger: Ja, tyvärr kan det bli dåligt emellanåt. Men jag försöker bredda mig. Jag är bättre på att äta nu än för ett par år sedan.

säger: vilken travbana tycker du är den finaste/sune gabrielsson åmål

Johnny Takter säger: Jägersro och Åby trivs jag bäst på. Men en bana som Lindesberg är fantastisk, med välskött stallbacke.

Sigge säger: Vad tycker Du om Open Stretch?

Johnny Takter säger: Jag har inte reflekterat någonting över det. Tar man bort det så saknar jag det inte. Det har ingen betydelse för mig, men visst kan det vara ett annorlunda inslag för banor i Sverige.

Anna K säger: Hej! Har ni travkuskar många beundrare? Får du mail/brev av beundrare?

Johnny Takter säger: Ja, det händer. Jag hade en packe en gång i tiden i 20-års åldern men det försvann. Min äldsta beundrare är över 72 år, hon har jag bra kontakt med. Jag är inte så bra på att skriva själv, men hon skickar kort. Det är väl inte rock ´n roll precis men det finns.

lola säger: Brukar du spela på trav, vilken spelform?

Johnny Takter säger: Jag spelar mycket sällan. Jag har inget sådant behov, men om jag skulle göra det så är det V75. Du kan lägga in en Harry Boy, det är en bra tanke.

Micke säger: vilket lopp skulle du helst av allt vinna , som du inte redan har vunnit?

Johnny Takter säger: Elitloppet. Det hade varit en dröm.

Jonas säger: Vinnarhålet eller tredje ut?

Johnny Takter säger: Om jag har en bra häst tredje ut. Men jag tar vinnarhålet ganska ofta. De sista åren har det dock varit svårt att vinna från vinnarhålet, folk brukar ha koll på en därifrån.

lillen säger: Är det mycket kompiskörningar i loppen?

Johnny Takter säger: Nej. Alla är extremt fokuserade på att vinna lopp. Men har du häst från samma stall ska du inte vara i vägen för varandra, men jag har aldrig varit med om att få order på hur jag ska köra. I USA har de samma odds på samma hästar från samma stall, det kanske kan vara en lösning. Det låter logiskt på något sätt.

säger: Måste man vara i fysisk toppform när man är elitkusk eller räcker det med "lagom" ? /Simpan

Johnny Takter säger: Det är en fördel att vara i toppform. Säg så här: Är du borta i en månad och kommer tillbaka så känner du att du tappat en del. Men vi är inte elitidrottsmän på det sättet. Det tar så mycket tid att komma i elitform. Jag har hållit på med karate, simning, cykling, så jag har en ganska bra grund faktiskt. Jag och Jörgen Sjunnesson åkte slalom i fem timmar och jag hade inte träningsverk, så jag är nog i ganska bra form.

Masen säger: Sveriges bästa travkommentator?

Johnny Takter säger: Joakim Johansson tycker jag är bra och Per Skoglund tycker jag är jäkligt bra. De som har lite intresse är bra. Jag har lite svårt för de som spelar roller. Men de verkar vara äkta killar.

Hallå Johnny! Jag är ett stort fan av dig och dina körkonster! Men min fråga är egentligen hur det står till med din Pappa Bo William , och hoppas ocksÃ¥ att han mÃ¥r bra!/Sjunnesson säger: Hallå Johnny! Jag är ett stort fan av dig och dina körkonster!Men min fråga är hur det står till med din Pappa Bo William ?(fortfarande number one)

Johnny Takter säger: Han följer travet på avstånd och tycker om att lämna in ett system emellanåt och är väldigt intresserad. Han har lärt mig det mesta.

John säger: Hej Johnny! Vem tror du har störst skrällchans i sista avdelningen av 10 Elviria och 12 M.T. Cherokee? Och vilken är din bästa chans på Lördag?

Johnny Takter säger: Örjan kan hitta rätt väg ibland. Plus att det är en liten trevlig häst ibland. Örjan letar alltid rätt lopp. Så jag väljer Elviria.

Ola J säger: HAr du åkt Vasaloppet någon gång?

Johnny Takter säger: Det är en av mina drömmar! Jag vet att Örjan har börjat träna redan. Det är lite mandomsproven. Jag har tänkt på det de sista 20 åren.

Moderator säger: Vi tar två frågor till.

Masen säger: Vilken distans anser du rent generellt vara roligast att köra?

Johnny Takter säger: 2140 meter. Det är lite av vår kultur i Sverige. Hästarna måste ha både snabb speed och vara starka.

Sigge säger: Vilken regel i svensk travsport skulle Du helst vilja ändra på?

Johnny Takter säger: Jag tycker i stort sett att allting är bra. Men det är för lätt att bli avstängd för småsaker. Har du till exempel en varning för spödrivning så ligger det över dig i 14 dagar och då kan det sitta lite i huvudet. Det tar onödig energi. Men svensk travsport har mycket bra regler i övrigt.

Moderator säger: En regel som jag kan tänka mig att man skapar är att man inte får pulla upp så hårt. Det gäller mig också. Börjar du köra 1.10 så ska du inte få köra 1.22 sen. Vi har mycket indiananfall. Det ska vara som i amerika.

Moderator säger: Trav365 tackar Johnny och läsarna för chatten!

Johnny Takter säger: Tack för chatten och sen önskar jag en fin sommar och en fin semester till alla läsrae. Lycka till på liret!