”Hon är på topp – kan vinna från dödens”

Expertens DD-tips – onsdag 30 januari

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Åby och Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro och Solvalla, onsdag 30 januari.

Spelstopp DD 21.39

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 3–9–2–4–11–5–10–6–1–12–8–7.

Kommentar: Digital Data har mer eller mindre lekt sig till seger två gånger i rad, men den här gången är motståndet stentufft. Romero gick bra efter kort galopp senast. Gången före gick hans sulky sönder en bit in på upploppet då han hade segerchans efter att ha gjort jobbet själv. Vi nöjer oss med de här två på DD-spelet, men det är ett väldigt öppet lopp där vi kan tänka oss att plussa lite extra för Aida Boy som häst betraktad. Han dras dock med ett smått iskallt läge mot det här tuffa motståndet.

DD-2

Rankning: 5–11–3–1–4–2–7–9–10–8–6.

Kommentar: När Beautiful Bacardi är på topp är hon stenhård. Sprinterdistans är hennes bästa, om hon är i full form är det inte omöjligt att hon kan vinna från dödens. Chapter N.Deo går från klarhet till klarhet. Ju fortare de kör i täten, desto bättre chans har hon att komma ifatt dem. Odessa Celeber (bilden) är spetsfavorit. Det naturliga vore att hon körs i den positionen, men hur resonerar kusken när/om Beautiful Baccardi spänner ögonen i Odessa Celeber?

Viking Grace får en fin resa – rygg ledaren, tredje invändigt? Hon är kuskförstärkt den här gången.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 3–9.

DD-2: 5–11–3–1.

Vem tar spets?

DD-1: Digital Data har bra chans, utan att det är garanti på det, att kunna svara ut såväl Nome Dee som Quick Vald som är två startsnabba hästar.

DD-2: Odessa Celeber före Beautiful Bacardi.

! Statistikvinnarna

DD-1: Haicon.

DD-2: Chapter N.Deo.


ARTIKELN HANDLAR OM