Readly Express hyllas på Solvalla: ”Hedrade”

avChristoffer Wickman

1 av 4 | Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Readly Express vinner Prix d´Amérique

Readly Express skrev in sig i historieböckerna efter sin seger i Prix d´Amérique.

Nu kommer stjärnhästen att hyllas på sin hemmabana Solvalla.

– Vi på Solvalla känner oss hedrade att få ha ett sådant ekipage knutna till oss, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

I söndags blev Readly Express den sjunde svensktränade häst genom tiderna att vinna världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes.

Med Björn Goop i sulkyn så kontrade Timo Nurmos häst ut den franske travkejsaren Bold Eagle efter ett rafflande upplopp.

Nu kommer Readly Express att hyllas på sin hemmabana Solvalla.

”Något man aldrig kommer glömma”

Det är under Solvallas travtävlingar under tisdagskvällen som Readly Express kommer att hyllas, i samband med att Solvalla också har sin Grand Opening för Solvallas nya tisdagstävlingar.

– Det var en enastående prestation att se Readly Express kontra ut Bold Eagle. Det var något man aldrig kommer att glömma och en stor dag för alla inblandade och svensk travsport. Vi på Solvalla känner oss hedrade att få ha ett sådant ekipage knutna till oss och att hylla tränare och ägare på Kongressen blir fantastiskt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Förutom hyllningarna till Readly Express och Grand Opening så innehåller även tisdagens tävlingskväll på Solvalla årspremiär av Margaretas Tidiga Unghästserie med fyra unghästlopp i toppklass.

Readly Express hyllas i Restaurang Kongressen klockan 18.50

ARTIKELN HANDLAR OM