Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Axevalla, söndag 24 juli.

Spelstopp 16.22 TV 12 14.00 ATG24 12.30

✓ DD-1

Rankning: 2–1–3–12–4–9–10–11–8–5–6–7.

Kommentar: Pasithea Face kördes tidigt till spets senast och väl där var hon överlägsen. Det som framförallt övertygar med henne är att hon ser smidigare ut än tidigare. Kanske når hon spets nu också, hon får ses som spetsfavorit, men hon kan vinna bakifrån också.

Princess Face ser mäktig ut men i spets trivs hon inte – i försöket bromsade hon betänkligt sista biten, delvis kanske för att den hårda drivningen hindrar henne mer än den hjälper? Nu får hon nog gå bakifrån. Kapacitetsmässigt är hon bästa hästen.

Hjärtat säger nästan Galactica. Det vore kul om den här jättefina hästen på allvar fick ta steget upp i kulltoppen. Vi släpper inte starka Swish Lane som fick upp farten sent i försöket men avslutade mycket vasst sista biten. Om loppet blir kört i hårt tempo kan hon bli mycket farlig. Blir det uppullat tål hon nog att avancera tidigt, även om det så klart är svårt att vinna den vägen.

✓ DD-2

Rankning: 7–1–6–5–15–14–8–11–10–4–13–3–2–9.

Kommentar: Vi är väldigt imponerande av Slide So Easy – hur han ser ut och hur han presterar. Svårslagen utan strul. Kan vinna även med en del strul – vad det nu innebär? För oss att han inte får en optimal resa utan tvingas till en del grovjobb.

Sevilla har spetsläge. Han kan nog få bestämma en bit och även om det är jobbigt att gå i ledningen i tre varv kan han klara av det ifall han får just bestämma en bit. Ladyofthelake är tillbaka i form och gynnas av den långa distansen. Nakoda Goj håller fortsatt sin fina form.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav