Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Halmstad.

Torsdag 7 juli.

✓ DD-1

Rankning: 7–3–5–12–11–8–9–10–4–1–6.

Kommentar: Sevilla fick visserligen en smörresa senast men visade sin klass då han avgjorde på fint sätt. Han är inte helt att lita på men trampar han iväg kan han kanske få överta ledningen efter en bit. Får han det inte så går han ju bakifrån också. Whisky Akema kan nog bli lite underskattad trots att han gjort fina insatser hela året med bland annat en andraplats på V75 som knappt slagen. Apapmand imponerade i ett danskt storlopp senast. Femtespåret kan ställa till det för honom men felfri får konkurrenterna verkligen se upp med honom. Erik Sting föll med flaggan i topp senast. Har tyvärr samma usla utgångsläge den här gången, även om det är voltstart nu. Count Response gör en jättespännande debut för Peter Untersteiner. Kan/borde behöva loppet och har dessutom ett riktigt tråkigt spår. Men ska ändå tas på allvar. Gambino Degato kan det bli bra för med lite tur.

✓ DD-2

Rankning: 4–3–5–1–2–6–7–11–10–12–9–8.

Kommentar: Två saker talar emot Cybele Merite: Hennes orutin och det faktum att hon inte startat på tre och en halv månad. För henne talar att hon är en ytterst talangfull dam. Vi har ju hästar som vi gillar lite extra, och Twin’s Zindy är

absolut en av dom. Får vinna väldigt sällan trots att hon har alla kvaliteter som krävs. Toppfin insats senast som knappt slagen av L.Dees Maggiesbest. Nu med bästa spåret på hela året. Vi har råd med sju streck men den som har råd med en helgardering kan finna det mödan värd. Amphibian Madness är en gedigen häst som nu får Erik Adielsson i sulkyn.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav