”Vi har hamnat i skymundan...”

Uppdaterad 2016-10-21 | Publicerad 2016-10-18

Knappt 14 000 andelar kvar i Rikstravet team SHL

Tiofaldige miljonären Sanity började sin karriär som deltagare i Rikstravet. Dyker det upp någon liknande stjärna i årets upplaga?

Med drygt sex veckor kvar till tävlingssäsongen i Rikstravet team SHL startar är det 13 948 andelar kvar.

Endast 7 016 andelar har hittills sålts – sedan de släpptes 3 oktober.

– Men vi är inte oroliga, säger Tomas Klasson, projektledare för Rikstravet team SHL, till Trav365.

Måndagen den tredje oktober släpptes andelarna i Rikstravet team SHL.

14 stycken travstall kopplade till varsitt SHL-lag.

Trav- och SHL-fansen kan för 500 kronor köpa in sig som hästägare – men försäljningen har gått trögt.

Den första december drar tävlingssäsongen igång – och med sex veckor kvar så är det endast 7 016 andelar sålda, 13 948 andelar finns alltså kvar.

”Riktig skitvecka”

– Vi hade en riktig skitvecka rent försäljningsmässigt förra veckan, det var inte alls bra så nu vrider vi på kranarna från och med den här veckan, nu kommer vi trycka på, säger Tomas Klasson, projektledare för Rikstravet team SHL, till Trav365.

Varför har försäljningen gått trögt, tror du?

– Det har hamnat i riktig skymundan på grund av de jackpotts som har varit, framför allt så är det ombudsmiljön som har hamnat efter. ATG har som prioritet att jackpott går före allt annat, så då har vi inte synts som vi velat i ombudsmiljö, säger Tomas Klasson och fortsätter:

– Det går trögt hos ombuden och där har vi det tufft, därför har vi nu gjort en omfördelning att vi säljer fler andelar via nätet. Vi hamnade, av förklarliga skäl, väldigt mycket i skymundan på grund av den superjackpott som var på V75 i lördags. Det är ju inte så vanligt med en sådan superjackpott, så det är klart att det verkligen ska synas.

”Vi ska sälja slut”

Är ni oroliga över antalet sålda andelar, med sex veckor kvar till tävlingssäsongen drar igång?

– Nej, det är vi inte, visst hade man haft bättre magkänsla om vi sålt mer, det säger sig självt, men å andra sidan hade andelarna varit slut vid det här laget så hade vi börjat fundera på vad vi gjort för fel, då hade vi gjort produkten för liten, säger Tomas Klasson och fortsätter:

– Vi följer trenden precis likadant som vi gjorde i fjol med Rikstravet. Vi kommer pusha det här hårt framöver, och det ska säljas slut. Det återstår att se, men vi trycker på de kranar vi kan till att börja med.

Det är totalt 1 500 andelar i varje stall, där varje stall basas över en travtränare, som ska handla in två hästar, som är mellan tre och fem år gamla, till tävlingssäsongen. Tävlingssäsongen pågår mellan 1 december 2016 till 30 juni 2017.

Se nedan för försäljningstabell   

Följ ämnen i artikeln