Wangle: Från mardröm till historisk succé

TRAV

Totalt haveri från ATG mitt i all miljonhysteri. Suck!

Sedan tidernas omsättningsrekord på V75. Wow!

Från mardröm till historisk succé på några timmar.

Det här var en annorlunda lördagsomgång.

En minst sagt omtumlande dag.

ATG bjöd på stor show när det inte gick att lämna in V75-kupongerna i många av landets spelbutiker.

Ilskna läsare hörde av sig minut efter minut och ATG fick tillslut skjuta på V75-starten i 30 minuter.

Såklart borde spelbolaget varit förberedda på detta. Men, det blev 30 minuter mer tid att spela V75 på och omsättningsrekordet på över 202 miljoner kronor går till historien. En summa som är svår att förstå... Det var verkligen spelhysteri i hela Sverige.

Nu till det sportsliga och där var det Björn Goop som dominerade.


Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Zenit Brick / Björn Goop: Wow, vilken insats igen. Den här hästen lever på sin styrka och den utvecklingen som han har stått för under 2018 är läcker. Nu lyckades hästen, trots ett lopp i dödens, att kontra ut Elitloppsfinalisten Nadal Broline som såg ”klar” ut i början av upploppet. Hästar, som lyckas kontra tillbaka och vinna på det där sättet är unika och Zenit Brick visar verkligen att han tillhör de bästa hästarna i Sverige. Björn Goop då? Han tog ett hattrick på V75-spelet och det säger väl sitt. Fantasisk insats och de som litade mycket på Björn Goop fick ta del av jackpottpengarna.

Hawk Cliff: Vilket lopp! Vilken insats. Återigen var det firma Björn Goop och Timo Nurmos som skördade stor succé efter att Hawk Cliff krossat motståndet över upploppet. Hästen fick trava i tredjespår stora delar av slutvarvet men Goop satt bara och bevakade fältet och hämta in meter för meter på täthästarna. Över upploppet var det full marschorder och då sa det bara pang. Frän insats.

Gun Palema: Det var inget snack. Veckans ”drag” hos många spelare knäckte allt motstånd genom tidig knock-out. Mikael J Andersson körde sig tidigt till ledningen och när Björn Goops favorit var iskall så kunde Gun Palema krossa motståndet. Det var en mycket bra insats och inget snack om saken, bästa hästen vann.

Nadal Broline: Jag lider med alla som spikade den här hästen. Seglade upp och blev en av omgångens största favoriter och loppet som hästen gjorde var femstjärnigt. Men det tuffa slutvarvet satte sina spår sista 100 metrarna och Nadal Broline lyckades inte svara när Zenit Brick kom tillbaka. Trots tredje raka andraplatsen så måste man lyfta fram hästens form...

Rajah Silvio: Lämnade Björn Goop ”klart” på i populära programmet Björnkollen på Atg.se. Och stjärntränaren hade fog för sin optimism. Hästen kördes direkt till ledningen efter en offensiv styrning och från ledningen var det spel mot ett mål. Rajah Silvio var överlägsen och blev första vinnaren i tidernas jackpott.

Topspin: Var min givna vinnare i loppet men hästen var oduglig för dagen. Trots att Topspin hade laddats inför det här loppet och det stod garantispets i programmet så var det aldrig något tryck i hästen som var chanslös.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75