Häftiga stjärnduellen – kontrar till seger

TRAV

Zenit Brick vann gulddivisionen på V75 efter en superduell mot Nadal Broline.

Det innebar tredje raka andraplatsen för Nadal Broline.

– En oerhörd besvikelse, säger Erik Adielsson.

Superform utan att få vinna i den högsta klassen på V75.

Nadal Broline inkasserade sin tredje raka andraplats efter ett nytt topplopp.

– Jag lider med Nadal Broline, han gör ett topplopp alltså, femstjärnig prestation, men han får ändå inte vinna, säger Sofia Aronsson.

Nadal Broline, som fick dra tåget ensam i tredjespår hela sista varvet stod för ett svettigt slutvarv, och hästen kopplade även greppet in över upploppet.

Men när stjärnhästen såg ut att gå emot en klar seger så tröttnade hästen och Zenit Brick kontrade tillbaka – igen.

– Att ha den kraften att kontra ut en sådan häst som Nadal Broline är imponerande och man måste lyfta fram tränaren Timo Nurmos till det, säger experten Peter Andersson.

”Oerhörd besvikelse”

Erik Adielsson, som fått förtroende att köra hästen på slutet, var besviken över den uteblivna vinsten.

– Det är en oerhörd besvikelse, hästen gör det fantastiskt bra, men det är tungt att förlora på det här sättet. Kör jag om loppet så väntar jag nog ännu mera innan jag kör, i efterhand hade jag nog väntat med att passera Zenit Brick, för det kändes som att min häst slappnade av när vi var förbi. Att göra så bra lopp som Nadal Broline gör hela tiden utan att vinna är frustrerande, säger Erik Adielsson.

Även hästen tränare, Reijo Liljendahl, var mäkta irriterad över ännu en andraplats på V75-spelet.

– Jag är less på skiten, jag såg från början att det här kommer gå åt helvete, det känns inte bra, jag tycker att hästen gjort det så bra sedan Elitloppsfinalen och att inte få vinna med den här hästen är jävligt surt, säger Reijo Liljendahl.

”Hade inget speciellt upplägg”

För Zenit Brick var det andra raka segern. Och Björn Goop gjorde inte många fel i loppet när han tidigt avancerade fram till dödspositionen.

– Jag fick det vinnande draget, säger Björn Goop.

– Jag hade inget speciellt upplägg, det gick väldigt sakta och jag hade Nadal Broline i rygg och det ville jag ju inte ha för då skulle han fått loppet, så då körde jag fram. Hästen var jättefin och var precis lika fin som senast. Han var harmonisk och travade bra, säger segerkusken efter vinsten med Zenit Brick.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75