Hanna Lähdekorpi: ”Han är tacksam...”

Belong Life blir favorit på V86

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Belong Life och Hanna Lähdekorpi

Belong Life har inte slutat oplacerad i ett travlopp på över två år.

I kväll blir han favorit på V86.

– Han är väldigt tacksam att tävla med, säger hästens tränare Hanna Lähdekorpi.

28 juli 2016 på Åby, det var senaste gången som sjuårige Belong Life slutade oplacerad i ett travlopp. I 34 raka starter efter det så har han plockat pengar, och faktum är att han på karriärens 65 starter slutat oplacerad endast vid sju tillfällen.

Under onsdagskvällen, när V86 avgörs på Solvalla och Åby, blir 9 Belong Life (V86-3) favorit.

”Brukar gå bra direkt”

Belong Life har inte startat sedan 6 november, knappt en månad sedan. Hästens tränare, Halmstads Hanna Lähdekorpi, förklarar varför.

– Han är behandlad efter den senaste starten, ett lopp som han vann på Jägersro, och han har fått vila lite, säger hon och fortsätter:
– Men han tränar normalt och allting verkar som vanligt, så det verkar bra med honom.

Tror du han kommer behöva lopp i kroppen?

– Nej, det tror jag inte, han brukar gå bra direkt efter uppehåll och han brukar prestera bra direkt även om han varit ifrån ett tag så det är jag inte orolig över.

”Är han favorit?”

Belong Life har tre segrar på de sex senaste starterna och han har endast missat pallen vid två tillfällen på årets 13 starter.

– Han är väldigt tacksam att tävla med, men jag kör lite därefter också. Blir det galet någon gång så kör jag invändigt, och då har man med sig det till nästa gång istället.

Hur ser du på uppgiften i kväll?

– Jag tycker loppet ser passande ut, men sedan är inte min häst någon som bara rundar sina konkurrenter och vinner utan han behöver sitt lopp, men motståndet ser lämpligt ut och han kan absolut vinna, även om det måste klaffa lite.

Han blir favorit i loppet, hur ser du på det?

– Är han favorit? Ja, det kanske är svårt att hitta någon i det här loppet som bara går ut och vinner och den känns väl lite som att den som får bästa loppet vinner. Min häst är en av dom som kan vinna.

Eftersom skotvången trädde i kraft så sent som i lördags så blir det skor runt om på Belong Life i kväll, men det oroar inte Hanna Lähdekorpi.

– Han har tävlat bra med skor tidigare och vunnit på den balansen. I övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag som vanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav