Pelles supersuccé på V86: ”Jag bara skrek”

36-åringen spelade in miljonvinst – mitt under VM-tävling: ”Lovar inga favoriter”

Publicerad 2022-09-08

Travexperten Pelle Bring är lagkapten i svenska Grillandslaget.

Mitt under VM-tävlingen från Belgien spelade han in 1,2 miljoner på V86.

– Jag lyckades se sista loppet på telefonen. Skrek så jag väckte barnen, säger 36-åringen till Trav365.

Under onsdagen saxades V86 mellan banorna Åby och Solvalla.

I den inledande avdelningen galopperade kusken Conrad Lugauer med V86-omgångens största favorit Laradja Vrijthout, spelad på 78 procent av insatsfördelningen.

I stället chockades spelarkollektivet av superskrällen Souvenir D’Inverne som ledde loppet från start till mål.

Vinnaroddset: 40 gånger pengarna och bara spelad på 0,48 procent av V86-kupongerna. Utgångsvärdet landade på 488 kronor.

Hittade superskrällen: ”Tur på vägen”

En av de som överlevde jättesmällen var spelexperten Pelle Bring som lägger sina andelsspel för Vinstsidan och butiken Ica Maxi i Linköping.

Han var tidigt inne på att gardera Lugauers storfavorit.

– Det var faktiskt min fjärderankade häst och jag valde att gå emot på flera av mina system. Spåret för Laradja Vrijthout var inte optimalt och jag kände att historien visade på viss galopprisk. Det gäller att ha tur på vägen och nu lyckades jag hitta skrällen. Jag spelar på ett sätt och lovar inga favoriter, säger Pelle Bring till Trav365.

Var på VM i Belgien: ”Bara skrek”

Efter att ha hittat rätt med spiken Ares B. i V86–3 började det nu bli riktigt spännande.

Pelle, som också är lagkapten för det svenska Grillandslaget, var på plats i Belgien där han deltog i VM, en plats hans lag förtjänade när de tidigare i år vann SM.

Det var inte helt lätt att följa dramatiken från de svenska travbanorna men med mobilens hjälp kunde han se upplösningen på Solvalla.

– Jag tittade på det sista loppet på min telefon och jag hade spik på Björn Goop och Frodo S.. Det gick som jag tänkte trots att Frodo S. är en häst jag både vunnit och förlorat på tidigare. Men det löste sig bra och i sista sväng kände jag när han fick rätt ryggar att det skulle gå vägen. Jag bara skrek då och väckte barnen, säger travexperten.

Pelle spikade Björn Goop och Frodo S. i den sista avdelningen.

”Inte helt givet att lämna in”

Pelle Bring har spelat på trav i många år och dragit in flera storvinster.

Men den här gången var det inte helt självklart att han skulle lämna in sitt spel som kostar 250 kronor per andel med namnet ”TravPelle fixar biffen”.

– Jag vet faktiskt inte varför det gick trögt att sälja andelar på just det systemet men vi blev till slut fem stycken och jag tyckte att raden som jag gjort var stark och innehöll potential. Det var inte helt givet att jag skulle lämna in men det var tur att jag gjorde det.

Fem spelare vinner en kvarts miljon vardera. Känner du någon av dem som var med?

– Det är ett par som hört av sig och som jag vet brukar köpa, några som varit med och vunnit tidigare. Det är flera som skrivit till mig och jag minns särskilt en specifik som skrev och var otroligt glad. Det här förenklar ju livet för de som var med.

Superskrällen Souvenir D’Inverne var starkt bidragande till att fem spelare nu får en kvarts miljon var.

”50 000 på plats, det är stort”

Du är en mästare på att grilla. Det är alltså dig man ska vara med på grillfesten?

– Haha ja så är det väl. Vårt lag (Rök & Bark w Slow Joe) vann SM i juni vilket innebar att vi som ett av 80 lag i hela världen fick delta i VM i Belgien. Vi lyckades bra där trots att det inte blev någon topplacering.

– Vi är kockar i grund och botten som drivit krogar. Det är viktigt att ha matlagningstekniken i kroppen, men när det kommer till grillning är det erfarenheten som spelar, antal år som du grillat. I Belgien på VM fanns 50 000 personer på plats, det är stort. Nu ska vi gå ”all in” för att vinna EM nästa år.

Utdelningen för sju rätt landade på 1 204 496 kronor vilket 5,17 system bemästrade.

Följ ämnen i artikeln