”En procent – det är bara löjligt fel i kväll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 22 januari på Jägersro och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Carl Johan Jepson och Obi Degato rensar på V86 i kväll.

V86 avgörs på Jägersro och Solvalla i kväll med en jackpott på 16 miljoner kronor.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– En procent på min miljonskräll är bara löjligt fel säger Sportbladets Carl Wangle.

– Mitt drag står löjligt bra till, säger Sportbladets Mattias Karlsson.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Jägersro och Solvalla med spelstopp klockan 20.30. Omgången har en jackpott på 16 miljoner kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.40, onsdagen den 22 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

1 Hurricane River (V86-2) är härdad i tuffa V75-gäng. Har fått en start i sig efter att ha blivit vaccinerad och avmaskad och borde vara mycket bättre nu. Läget är bra och vasse Jepson vet vad som gäller – hålla ut värsta hotet Payet D.E. och jag tror det går sida vid sida. Jag tror det avgör loppet och spikar Hurricane River på ledningen. Kan ju även vinna från ryggen. 18 procent mot favoritens 45. Idé!

Miljonrensarna

Det låter inte så påställt på 8 Don’t be Weak (V86-4), men den här hästen är riktigt bra i grunden, så det spelar inte så stor roll när han som nu verkar att bli spelad i underkant. Ska köras snällt nu, men löser det sig är han definitivt på målfotot. Elva procent.

5 Feather Sisu (V86-6) var riktigt vass näst senast och kanske får gå i jänkarvagnen nu. Kommer få en bra position i loppet och det kan avgöra i ett sånt här jämnt race. Vid minsta lilla klaff blir hon farlig. Tre procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V86-spelet igen. Den här onsdagen ligger det 16 miljoner kronor till en ensam vinnare. Nu har det blivit enkelt två veckor i rad. Skräller det till nu?

... omgången avgörs på Solvalla och Jägersro.

... stall Lugauer har en del hästar till start och de visade att stallformen är på g tillbaka på V75 i helgen.

... det blir helstängt på 6 Inertial (V86-7) igen, som näst senast, då blev det en mycket enkel spetsseger. Favorit i repris?!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Seethestar (V86-7) kördes fram utvändigt ledaren senast i comebacken och höll starkt som tvåa, med det loppet i kroppen bör han ha flyttat fram sina positioner till den här uppgiften och jag tror på seger. Han kan öppna klart vettigt från start och för Johan Untersteiner gäller det att hålla 5 Aha utvändigt om sig i starten, det tror jag han lyckas med. Jag spikar. 16 procent mot favoritens 24.

Miljonrensarna

5 Opalis (V86-1) tycker jag faktiskt inte alls är så tokig och då det sjuåriga stoet kan öppna snabbt från start finns det i min bok att hon tillsammans med Jörgen Sjunnesson tar sig hela vägen till ledningen. I spets på Jägersro lär hon bita ifrån sig bra. Fem procent.

1 Hurricane River (V86-2) har jag jagat ett tag och nu borde det vara läge för att kunna ta betalt. Han kan öppna snabbt från start och bör därmed vara garanterad en fin resa härifrån och han är van tuffa konkurrenter. 18 procent mot favoritens 45.

Tänk på att...

... det är jackpott och hela 16 miljoner kronor i potten på V86 den här veckan. Snacka om spelläge. Det ser dessutom rätt svårt ut på förhand då de givna spikarna lyser med sin frånvaro och jag tror på hög utdelning. Som brukligt när det handlar om V86 så behöver man inte försöka plocka ner månen varje gång, det är en utslagsgivande spelform och det gäller ”bara” att få alla rätt. Man behöver inte stirra sig blind på spelprocenten när man väljer sina spikar, det behöver inte vara fel att spika favoriterna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Virgin Maiden (V86-1) ser ut att ha en bra uppgift på förhand. Hon var fin och avgjorde den tunga vägen senast. Stefan Persson, som körde då, tog en ganska lugn start och kom fram utvändigt om ledaren efter en bit, hon kopplade grepp enkelt och var bara bäst. Från detta utgångsläge tror jag Marc Elias, som kör med stort självförtroende för dagen, trycker av och sedan är det ingen som fångar in henne.

Miljonrensarna

6 Inertial (V86-7) fick en perfekt resa i andra ytter senast men kunde inte ta något till slut. Dock har jag insatsen för tre starter sedan på näthinnan när han tog ledningen och rusade runt och vann helt överlägset. Skulle han komma till ledningen här blir han inte lätt att slå, dock finns det snabba hästar så inte alls säkert att han gör det. Till fyra procent blir han bortglömd och kan slå till med annat upplägg också. 14 procent mot favoritens 24.

10 Eicas (V86-2) höll ännu en gång bra efter en tung resa utvändigt om ledaren. Han får ofta tuffa lopp och gör det bra men har förbaskat svårt att sätta nosen först. Bakspåret kan vara bra den här gången och serverar Örjan honom en resa som bara han kan då kanske han lurar honom som etta över linjen. Blir borttappad! Fem procent.

Tänk på att...

... Jägersro och Solvalla delar på omgången. Vi har 16 extra miljoner i potten.

... V86-5 är ett ungdomslopp, kan storskrällen komma här?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Stallet är tokuppåt och det ser faktiskt upplagt ut. 2 Virgin Maiden (V86-1) spetsar och sedan ska det till en mycket bra häst för att ta ner henne över korta häcken. Garderar man, så ta med 5 Opalis. Tvilling?

Anser även att 12 Electrical Storm (V86-8) ska ha vettig chans att vinna sitt lopp. Kan få en bra start från spåret och då ska övriga vara bra för att stå emot till slut.

Miljonrensarna

Håller 1 Hurricane River (V86-2) upp sitt innerspår så får övriga jobba. Chansspik? 18 procent mot favoritens 45.

I V86-7 är det fördel ston, och vilket lopp som Olof Thorson hittat till sitt sto, 4 Liza With a Z.. Hästen är startsnabb och står löjligt bra till i det här loppet. Har varit ute mot tuffa motståndare på slutet och går ner rejält i klass nu. Märren är bäst barfota runt om, men går helt okej med skor runt om. Lyckas Thorson med styrningen är hon mycket tidig. För lite spelad... Sex procent.

Tänk på att...

... det ligger 16 millar i potten som en ensam vinnare kan ta hem på onsdag.

... Solvalla och Jägersro delar på racen. Det ser ut att bli bra väder i både Stockholm och Malmö under onsdagen, så räkna med ett bra underlag på båda banorna.

... det kan bli jänkarvagn på 3 E.V.Mici (V75-4) den här gången. Korpi är uppåt!

... 11 Digital Track (V86-6) kördes väldigt passivt senast. Dags att skörda?

... 14 Grainfield Aiden (V86-8) inte kommer gå i bajken nu. Bäst i den. Sårbar nu...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

3 Tengil Face (V86-3) möter bara sig själv. Galopp eller inte, det är frågan. Men felfri kan jag lova att hästen vinner om allt står rätt till. Han var åkandes senast när galoppen kom och det var betydligt värre emot då. Nu kan Pappa Ludde ta lugn dödens med varvet kvar och bara motta in hästen. För han vinner felfri. Det är ju klasskillnad och jag provar att ta omtag. Hela vägen, Ludde!

1 Big Shot (V86-4) är en häst jag tror kommer gå mycket bra i år. Jag gillar stilen och när Big Shot fått känna på tävlingslivet fler gånger så lär segrarna att komma. Men redan i kväll tror jag på toppchans och att hästen kan svara upp ledningen. Chansspik. Elva procent.

Miljonrensarna

9 Obi Degato (V86-8) är ingen som tål speciellt mycket press i ledningen eller trivs att göra för mycket jobb. Men EN procent på firma Jepson / Goop med en häst som har stor kapacitet är ju bara löjligt fel. Kan absolut skrälla och spurta till seger då det finns frågetecken på alla betrodda.

Tänk på att...


... 1 Soul Tan (V86-8) är en snackhäst. Kan vinna men jag är kluven.

... det är jackpott på 16 miljoner kronor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Payet D.E. (V86-2) har sett fin ut under en längre tid och ska räknas med goda segermöjligheter. Tränaren är nöjd och Kim trivs med hästen. Det kan vara så enkelt att det är spets och slut.

Vill man ha en spik som är spelvärd så tycker jag att 5 Aha (V86-7) kan vara en rolig idé. Tuffare emot nu men kan leda detta runt om. 14 procent mot favoritens 24.

Miljonrensarna

7 Silver Lore (V86-5) blev stänkrädd senast och det ska vara förklaringen till den blygsamma placeringen. Hästen är i ordning och skulle kunna vara skrällen i detta ungdomslopp. Spelad på två procent.

3 E.V.Mici (V86-4) kommer från Hannu Korpis formstall. Hästen var bra senast på Örebro och verkar bli märkligt bortglömd. Fyra procent är ett skämt.

Tänk på att...

... V86-omgången saxas mellan Jägersro och Solvalla. Man har fått ihop fulla fält och det ser svårt ut.

... V86-5 är ett ungdomslopp där vad som helst kan hända. Öppna plånboken är mitt råd!

... förra veckan blev det jackpott på sexorna och åtta miljoner flyttas vidare till denna vecka. Stort värde.

Trav365:s liverapporterar från V86 på Jägersro och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Trav

Hästar