Elitloppet 2020

Glenn Strömberg: ”Fantastiskt roligt”

SVT-profilens segerdans blev viral – på lördag kan det bli nya steg

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

SVT-profilens segerdans blev viral.

På lördag startar expertkommentatorns travhäst i storloppet Harper Hanovers lopp – under Elitloppshelgen på Solvalla.

– När det är sådana lopp och när man möter sådana hästar då blir det lite extra i det hela och då är det fantastiskt roligt, säger Glenn Strömberg.

SVT- och Viasat-profilen Glenn Strömberg, 60, har tidigare inte gjort någon hemlighet av sin stora passion för trav. Strömberg har genom årens lopp också ägt flera framgångsrika travhästar och en av dessa är Ivory di Quattro, som tränas av stjärntränaren Robert Bergh. När Ivory di Quattro vann på V75 i april bjöd Glenn Strömberg på en segerdans – som blev viral.

På lördag startar Ivory di Quattro i storloppet Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen på Solvalla.

Frågan är om det blir en ny segerdans, och nya danssteg.

”Kunde nästan inte drömma om det”

Glenn Strömbergs Ivory di Quattro kommer till lördagens V75-start i långloppet Harper Hanovers lopp med fyra raka segrar i ryggen.

– Det är helt fantastiskt vilken utveckling hästen har haft. Vi har alltid känt att det finns mycket i honom och jag minns vad kuskarna som körde honom i början av hästens karriär sa när han startade, några var lite halvlyriska då. Sedan kom vi inte riktigt igång med honom som önskat och det var en del problem med honom, men sedan han kom till Robert Bergh har han gjort några makalösa lopp och haft en fantastisk utvecklingskurva, säger Glenn Strömberg och fortsätter:

– Vi kunde nästan inte drömma om det egentligen. Vi har hela tiden vetat att det fanns i honom och man hoppas alltid och Robert Bergh har verkligen gjort ett strålande jobb och fått ut kunnandet i hästen.

Den travtokige expertkommentatorn njuter av att ha starthäst under Elitloppshelgen på Solvalla.

– Det är stort och det är en ära att få vara med i ett klassiskt lopp. Nu har jag haft äran att få vara med i stora lopp både i Sverige och ute i Europa tidigare och vi har varit där några gånger men det är alltid lika roligt varje gång.

”Det är så klart trist”

I normala fall brukar Glenn Strömberg kommentera Champions League-finalen som avverkas samma helg som Elitloppshelgen på Solvalla. Men på grund av rådande Coronakris i världen är ingen Champions League att tala om, inte heller någon publik på Solvalla.

– Med tanke på att det oftast brukar vara Champions League den här helgen är det inte alltid jag hinner upp till Elitloppet, men Champions League brukar vara på lördagen så ibland hinner jag upp till Stockholm för att se Elitloppet på söndagen. Nu är jag i Stockholm och arbetar och då är det så klart otroligt trist att inte kunna vara på plats på lördag, det är inte alltid man är så här nära en svensk travbana när det ska köras stora lopp utan jag får oftast se det via datorn, säger Glenn Strömberg.

Glenn som varit fast i Sverige i två månader, och inte kunnat återvända till familjen i Italien.

– Efter omständigheterna är det ändå okej, jag har fått direktiv från familjen i Italien att inte vistas ute bland folk så själva Elitloppet på söndag kommer jag se hemma hos Niklas Holmgren, det är lite privat och passar utmärkt i dessa tider.

”Måste vara bra för att slå honom”

Just hemma hos tv-kollegan Niklas Holmgren befann sig Glenn Strömberg senast Ivory di Quattro tävlade och det var från Holmgrens vardagsrum som det virala klippet fångades.

– Det har verkligen varit ett vinnande koncept hittills så det finns ingen anledning att ändra på det, skrattar Strömberg och fortsätter:

– När det är sådana lopp och när man möter sådana hästar då blir det lite extra i det hela och då är det fantastiskt roligt.

Vad tror du om Ivory di Quattros möjligheter till femte raka segern på lördag?

– Nu är det de tuffaste motståndet hittills, det är världshästar emot och man går in ödmjukt i ett sådant här lopp, samtidigt finns det inga moln på himlen och jag pratar med stallet dagligen nu och allting är bara bra med hästen. Det är som sagt det tuffaste loppet hittills med miljonärer och världshästar med i loppet men det känns som de kommer behöva vara bra för vi känner att vår häst kommer att vara det. Vi kommer helt rätt in i det här loppet och som sagt, ska de slå honom måste de vara bra.

Publisert:

LÄS VIDARE

SVT-profilens galna segervrål: ”Jobba då”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2020

Trav

Glenn Strömberg

Niklas Holmgren

Solvalla

Elitloppet

V75